09. maj  2019. 19.30  | Izvor: RTV (Ilija Vulin)

Istorijska sezona za klub sa severa Bačke

BAČKA TOPOLA -

Istorijska sezona po mnogo čemu za klub za TSC iz Bačke Topole. Veliki projekat pokrenut je izgradnjom akademije, u koju je Vlada Mađarske uložila 10 miliona evra. Uz to, ne treba zaboraviti ni izgradnju novog stadiona, čiji se završetak očekuje do sredine naredne godine.

Naravno, sve ovo ubrzano je činjenicom da su fudbaleri TSC –a na dominantan način osvojili trofej u Prvoj ligi Srbije. Pogotovo su impresivno odigrali u prolećnom delu sezone, kada su izabranici Zoltana Saboa ostvarili sve pobede, uz remi sa Sinđelićem na strani u pretposlednjem kolu.

"Iako smo formirali dobar tim pred start sezone, nismo očekivali ovakav uspeh. Odigrali smo zaista sjajno, i smatram da smo apsolutno zasluženo izborili plasman u Superligu", kaže sportski direktor TSC – a Sabolč Palađi.

U slavljeničkoj atmosferi u poslednjem kolu, fudbaleri TSC –a savladali su ekipu Metalca, i na taj način potvrdili da su najbolji u ligi. Činjenica da je ekipa iz Bačke Topole odličan spoj mladosti i iskustva biće od velike važnosti i u narednoj debitantskoj sezoni u elitnom društvu.

"Drago mi je što smo ostvarili ovako veliki uspeh, i sa puno uzbuđenja dočekujemo start nove sezone u Superligi", ističe šef stručnog štaba TSC – a, Zoltan Sabo.

Partije fudbalera TSC – a nisu ostale nezapažene. Nekoliko igrača je već nastupalo u najvišem rangu, i uz pomoć mlađih i željnih dokazivanja, uspeli su da ostvare značajan rezultat. Ipak, svesni su da ih u Superligi čekaju veći izazovi.

"Znamo svi da se u Superligi igra kvalitetniji fudbal, i biće nam potrebno više rada kako bi bili konkurentni", zaključuje Sabo.

Za igrače i stručni štab kluba iz Bačke Topole, sledi zasluženi odmor. Ipak, vremena za predah nema previše, pogotovo za sportski sektor, kojeg uskoro očekuje najvažniji posao – formiranje tima za Superligu.

"Imamo dobar tim, momci su pokazali da zaslužuju nastup u Superligi, ali naravno da čemo dodatno ojačati ekipu ukoliko za tim bude bilo potrebe. Naravno, spremamo se i na potencijalne odlaske", dodaje Palađi.

Iako će TSC premijerno nastupiti u Superligi, fudbal u Bačkoj Topoli iznedrio je nekoliko velikih i priznatih igrača – najzvučnije ime svakako je Dušan Tadić, reprezentativac Srbije i član holandskog Ajaksa, koji je prve fudbalske korake napravio u klubu iz Bačke Topole, odakle je rodom.

Prilog o uspehu TSC – a možete da pogledate u najnovijem izdanju emisije Sportska Vojvodina, u standardnom terminu u petak od 16:30.

Tagovi