Najnovije vesti
Vesti Hronika
"STAJAO SAM UKIPLJEN, A DEVOJKA SE SAKRILA POD STO" Svedok opisao LIKVIDACIJU OPASNOG MOMKA u Novom Sadu

"STAJAO SAM UKIPLJEN, A DEVOJKA SE SAKRILA POD STO" Svedok opisao LIKVIDACIJU OPASNOG MOMKA u Novom Sadu

U nastavku ponovljenog suđenja Milošu Buhi (47) iz Stepanovićeva, za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, danas su u Višem sudu u Novom Sadu saslušana četiri svedoka.

NS Ubistvo Vojislav Skrbic1 foto Facebook Foto: R.Gatel / RAS Srbija
NS Ubistvo Vojislav Skrbic1 foto Facebook

Jedan od njih, Milan Z. ispričao je da je bio u lokalu sa devojkom, i da se tu već nalazio Voja Škrbić, kojem se javio, jer se poznaju, pišu 2Novosti".

- Gledao sam prema ulazu, i video sam da ulazi Miloš Buha, koga takođe poznaje - izjavio je ovaj svedok. - Iza njega je išao Željo, odnosno Dušan Buha. Miloš se rukovao sa Vojom kada je Željo izvukao pištolj i ispalio jedan hitac, pa drugi u Voju. Ja sam stajao ukipljen, a moja devojka, kao i većina gostiju se sklonila pod sto. Video sam da se Miloš Buha iznenadio, ukočio se, izgledao mi je iznenađen šta se to dešava. Raširio je ruke, jednu prema Voji a drugu ka Dušanu Buhi. Izgledalo mi je kao da je hteo da to spreči.

Vojislav Škrbić je ubijen u kafiću "Gondola"
Foto: R.Gatel / RAS Srbija
Vojislav Škrbić je ubijen u kafiću "Gondola"

Na pitanje zamenika VJT, zbog čega na suđenju Dušanu Buhi, nije tako detaljno opisao Miloša i njegovo ponašanje, svedok je kazao da ga o tome niko nije pitao.

Na početku suđenja Miloš Buha, koji je u odsustvu osuđen na 17 godina zatvora, izjavio je da se kune da nije kriv i da nije znao da će Željo pucati u Voju. Po njegovim rečima, nije mu bilo poznato da između Voje i Želje postoji sukob, jer da je, znao, kako je tvrdio, sprečio bi da se to tako završi.

Podsetimo, Vojislav Škrbić je ubijen 22. maja 2014. oko 21 sat u kafiću "Gondola". Dušan Buha je optužen da je hicima iz pištolja usmrtio Škrbića, a Miloš Buha da mu je pomogao tako što je prvi u restoranu prišao Škrbiću i sa njim započeo razgovor, posle čega je drugi Buha, sa kojim, inače, nije ni u kakvom srodstvu, pucao.

Vojislav Škrbić
Foto: privatna arhiva, I / RAS Srbija
Vojislav Škrbić

Dušan Buha se posle dvadesetodnevnog besktva predao, a osuđen je na 18 godina zatvora. Miloš Buha je bio u bekstvu do novembra prošle godine.

Suđenje se nastavlja u septembru.