NOVI PAZAR – I Maurisio Sari i Adi Huter izveli su očekivane sastave, a gostujućeg trenera može da hrabri i podatak da posle mesec i po dana ponovo može da računa i na francuskog napadača Sebastijena Alea. Golgeter Ajntrahta će za početak s klupe sačekati šansu, ali bi mogao da bude faktor iznenađenja večeras.

Trener Valensije Marselino Toral odlučio je da ostavi na klupi razigranog Santija Minu, a umesto njega prednost je dobio iskusni Kevin Gameiro. Što se tiče Arsenala, primetno je da nema Aleksa Ivobija, pa će Mesut Ozil praviti društvo u špicu Obamejanu i Lakazetu. Umesto Mustafija, u odbrani startuje Naćo Monreal.
Čelsi je zasluženo došao u vodstvo u 28. Minutu, a strelac je Ruben Loftus Čik. Majstorski mu je Eden Azar ubacio loptu u prazan prostor, odbrane Ajntrahta nije bilo nigde, a engleski reprezentativac doveo Plavce u vođstvo.

Dramu je napravio Jović odmah nakon starta drgog poluvremena. Deseti gol u Ligi Evrope. Sjajna kombinacija Jovića i Gaćinović, idealan pas u prazan prostor i pogodak najboljeg strelca Orlova. U pravom trenutku je Ajntraht oživeo.

U 11. minuti sjajna akcija Vaslensije i lepa asistencija Rodriga za iskusnog Francuza koji je doveo Slepe miševe u vođstvo. Start iz snova za domaćine koji su prepolovili prednost Arsenala iz prvog meča.

Samo šest minuta kasnije Strelac je Obamejan! Nekoliko dobrih šansi propustili su domaći posle vodećeg gola i kazna je usledila. Iz prve ozbiljne akcije gosti su stigli do gola. Lakazet je iskorsitio kiks Gabrijela Pauliste, glavom spustio loptu za Obamejana koji ne greši.
Arsenal je golom Lakazeta poveo u 50. minutu. Sjajno je Obamejan oduzeo loptu domačim igračima, Mesut Ozil poslužio Lakazeta, a ovaj pored trojice čuvara matirao Neta i doneo prednost Tobdžijama. Samo osam minuta kasnije Valensija je izjednačila preko Kevina Gameira.