Negotin: 14. Međunarodni sajam meda i vina 11. i 12. maja

S. M. J.

09. 05. 2019. u 23:59

U slavu meda i vina ovogodišnji Sajam će, uz prodajne izložbe vina i kompletne pčelarske opreme, zaokružiti bogat muzički i kulturno umetnički program

Неготин: 14. Међународни сајам меда и вина 11. и 12. маја

Ilustracija / Foto Z.Jovanović

NEGOTIN - Turistička organizacija opštine Negotin 11. i 12. maja organizuje 14. po redu Međunarodni sajam meda i vina koji će, prema prvim najavama, okupiti više od stotinu izlagača, vinara, pčelara, proizvođača proizvoda od meda.

Ova privredno-turistička sajamska manifestacija imaće i svoje viteze i boginje vina, a svi posetioci će se sa fontane na centalnom gradskom trgu sladiti božjim nektarom i vinima koja su potvrdila da je Negotinska krajina bogom dana za proizvodnju vina.

U slavu meda i vina ovogodišnji Sajam će, uz prodajne izložbe vina i kompletne pčelarske opreme, zaokružiti bogat muzički i kulturno umetnički program, od koncerata Dragice Radosavljević Cakana i Etno grupe “Šara”, Kvarteta “Ars Community” koga čine profesori Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, dvojca Mr. Swagger i Cherryman, odnosno Nenada Zlatanovića i Mihajla Dimitrijevića do kvarteta “KontrAkord” koji će posetiocima prirediti veče starogradskih pesama i koncerta Dženana Lončarevića.

Najavljeno je i stručno predavanja o organskoj proizvodnji meda Rumena Balinskog, predsednika Pčelarskog saveza Plevena u Bugarskoj i predavanje profesora dr Slobodana Jovića na na temu „Hrana i vino“.

Tu je i tradicionalan program „Pozdrav iz Krajine“ , dodela priznanja za najkvalitetnija vina, ali i etno dan na kojem će se predstaviti tridesetak izlagača iz brojnih negotinskih sela, članova folklornih ansambala, proizvođači hrane, vina, kao i negotinska seoska turistička domaćinstva.

Sajam organizuju Turistička organizacija, Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ i Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Negotinske Krajine, uz pokroviteljstvo Opštine Negotin i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije