Najnovije vesti
Vesti Hronika
LAŽNI MOLER IZ MAKEDONIJE Carinicima rekao da nema ništa da prijavi, pronašli mu 16 KILOGRAMA DROGE

LAŽNI MOLER IZ MAKEDONIJE Carinicima rekao da nema ništa da prijavi, pronašli mu 16 KILOGRAMA DROGE

Na graničnom prelazu Preševo policija je zaplenila gotovo 16 kilograma marihane i uhapsila D. Đ. (30), državljanina Severne Makedonije, zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

moler preševo droga Foto: Uprava carine / RAS Srbija
moler preševo droga

Droga je otkrivena kada je noćas oko 1.45 sati za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil "opel vektra" bugarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao makedonski državljanin (30), navodi u saopštenju Uprava carine.

Foto: Uprava carina / RAS Srbija

On je na uobičajeno pitanje, da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično, rekavši da je moler i da ide u Hrvatsku da radi, a njegov automobil je, kako se dodaje, delovao neuredno, natrpan alatom i priborom za moleraj.

Međutim, detaljnim pregledom najpre je u naslonu suvozačkog i vozačkog sedišta, a zatim i iza naslona zadnjeg sedišta, u rezervnom točku i bočnoj šupljini iznad zadnjeg levog točka pronađeno ukupno 30 paketa suve biljne materije zelene boje i karakterističnog mirisa, za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana.

Foto: RAS Srbija

Merenjem je utvrđeno je da je reč o količini od 15.866 grama, a još dve kesice sa manjom količinom marihuane pronađene su i prilikom ličnog pretresa u džepovima putnika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u policijskom saopštenju.