SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA, PROPAO POKUŠAJ SASLUŠANJA IVANA ADROVCA: Švajcarci postavili nemoguće zahteve za svedočenje! Sudija: Otkačili su nas!

ODLOŽENO

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA, PROPAO POKUŠAJ SASLUŠANJA IVANA ADROVCA: Švajcarci postavili nemoguće zahteve za svedočenje! Sudija: Otkačili su nas!

Crna Hronika -

Saslušanje Ivana Adrovca, supruga Maje Adrovac i prijatelja Aleksandra Zdravkovića kojima se sudi za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014., odloženo je danas pošto je prema rečima sudije Marine Anđelković švajcarski sud sa kojim je trebalo da bude uspustavljen video link postavio nerealne uslove za njegovo saslušanje.

Adrovac, podsetimo, u zatvoru u Cirihu služi kaznu od 14 godina zatvora zbog učešća u pljačkama zlatara u državama Zapadne Evrope. Njegovo ime pominjalo se tokom postupka, ali on nije optužen za pokuša ubistva Beka.

foto: Marina Lopičić

- Smatram da nema svrhe da ponovo tražimo saslušanje. Koliko shvatam, oni imaju otpor, traže da potpišemo nekakve izjave da ne smemo da obaveštavamo javnost o svedočenju, a naš postupak je javan. Takođe traže da se ne snima i da mi ne vodimo zapisnik, već da ga oni vode što je nemoguće da prihvatimo. Zahtevaju i da dostavimo katalog pitanja i da od njega ne odstupamo, što nije moguće. Ne vidim način da ovo izvedemo, oni su nas otkačili - rekla je sudija.

Međutim, zastupnici Milana Beka pred sudom kao i optuženih, ostali su pri svom predlogu i saglasno kao alternativu ponudili da Adrovac ne bude saslušan putem linka, već da on da izjavu u policiji i tužilaštvu te države.

- Neophodno je da se prvo definiše status Ivana Adrovca, jer uopšte ne znamo da li je osumnjičeni ili svedok. Sada smatram da je njegovo saslušanje neophodno, jer je uveden u predmet i njegov status je nedefinisan - rekao je branilac njegove supruge Maje, advokat Momčilo MInić.

Drugi njen branilac, Dalibor Katančević, napomenuo je i da je veštak za telekomunikacije rekao da su Maja i njen suprug pričali o atentatu na Beka, i da zbog toga on mora da bude saslušan kako bi se razrešilo šta se zaista dogodilo.

- Ivan Adrovac je rekao da želi da svedoči, i verujemo da bi odgovarao na sva pitanja - rekao je Katančević.

Zamenik tužioca Nenad Stefanović ostavio je sudu da odluči da li će Adrovac biti saslušan.

Sudija Marina Anđelković saopštila je da je veće odlučilo da odluku o saslušanju Adrovca, stavi van snage. Ona je najavila i da bi 27. juna moglo da se krene sa završnim rečima pred izricanje presude.

(Kurir.rs/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track