DETE PORASLO ZA 82 MINUTA: Pavlović na sjajan način započeo seniorsku karijeru

M. Blažić

16. 05. 2019. u 12:07

Kada me je trener pitao da li sam spreman, odgovorio sam odmah da jesam. I zaista sam i bio. Taj osećaj se ne može opisati osim rečju – fenomenalno, kaže Lazar Pavlović

ДЕТЕ ПОРАСЛО ЗА 82 МИНУТА: Павловић на сјајан начин започео сениорску каријеру

Lazar Pavlović foto: FK Partizan

NAVIKAO je Partizan poslednjih godina svoje navijače na ubacivanje u prvi tim fudbalskih bisera iz omladinskog pogona, ali slučaj Lazara Pavlovića predstavlja izuzetak. Ako ništa drugo zbog činjenice da njegov debi u seniorskoj konkurenciji nije očekivao praktično niko, pošto je informacija o njegovom "vatrenom krštenju" u Nišu predstavljala iznenađenje i za svlačionicu crno-belih.


Reakcije javnosti su takođe išle od iznenađenja do čuđenja kada se u protokolu pojavilo ime Lazara Pavlovića, a uz to je i zadužio desetku na dresu. Samo 82 minuta je bilo dovoljno da se svi uvere da Savo Milošević nije pogrešio kada je odlučio da u jednoj od najvažnijih utakmica sezone promoviše 17-godišnjeg dečaka.


- Nisam sumnjao da će se Lazar snaći. Pretpostavljam da je pojava Pavlovića bila iznenađenje i za naše rivale. Ne bih mnogo pričao o njemu, ovo mu je tek prva utakmica, niti sam ja nešto posebno uradio. Ovo je samo logična stvar i ispalo je dobro - istakao je Savo Milošević posle utakmice.



Jedan Partizanov biser sa tim prezimenom je na pragu odlaska u Juventus, a drugi koji je doživeo da u 82. minutu umesto njega u igru ulazi Saša Ilić bi mogao da predstavlja značajan kapital na deficitarnom mestu u timu crno-belih.


- Pre tri nedelje sam zvanično priključen prvom timu i od tada treniram sa njima. Imao sam sreću da većinu igrača poznajem, jer sam sa trojicom svojih drugova imao čast da ih upoznam još u januaru na "Teleoptiku". I tada i sada su me sjajno prihvatili, tako da mi je sve bilo mnogo lakše, a posebno što sam tada uvideo šta znači seniorski fudbal i šta se od igrača traži - kaže Lazar Pavlović.


Pročitajte još "Valjak" overio Evropu

Činjenica da se sve desilo nekako prebrzo nije uticala na mlađanog vezistu, a upravo je trener Partizana Savo Milošević pre utakmice govorio da je siguran u odluku jer Pavlović nema strah od velike scene.


- Čak ni ja nisam znao da ću biti među 18 i krenuti na put, a kamoli da ću biti starter. Bio sam zaista iznenađen, ali nije bilo negativne treme, već samo želja da utakmica što pre počne. Kada me je trener pitao da li sam spreman, odgovorio sam odmah da jesam. I zaista sam i bio. Taj osećaj se ne može opisati osim rečju - fenomenalno. Ovo je ostvarenje mog sna - zaključio je momak koji je za samo 82 minuta provedena na terenu stadiona "Čair" učinio da svako njegovo sledeće pojavljivanje u startnoj postavi ne predstavlja senzaciju.


U PARTIZANU OSAM GODINA

NOVOG prvotimca crno-belih su sa tribina stadiona Radničkog bodrili članovi najuže porodice, a majka je u jednom trenutku ponosno uzviknula: "On je moje dete, danas debituje za Partizan."

- U Partizanu sam od 2011. Ovo je ostvarenje mog sna! Prvo sam javio porodici da ću igrati, a onda se javila ona mala pozitivna trema i želja da što pre izađem na teren. Svi smo u svlačionici verovali da možemo da prođemo u finale. I to smo ostvarili. Ta želja, vera i kolektivni duh su nas doveli do uspeha - smatra Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Muki

16.05.2019. 12:49

Rekoh li ja pre mesec dana da se okrenu mladim momcima pa makar i sledecu sezonu da ne urade nista a da se zahvale kojekakvim isluzenim pojedincima koji i ne zasluzuju da nose dres Partizana, i da vrate Partizan tamo gde treba da bude-SAMPION.