Savo upozorava, Partizan u cajtnotu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.05.2019.
20:17
Izvor: Sportske.net

Strateg crno-belih objasnio je zašto finale Kupa Srbije za njegov tim i za Partizan kao klub ima poseban značaj.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Remijem na gostovanju Radničkom u revanšu polufinala fudbaleri Partizana obezbedili su plasman u finale Kupa Srbije petu sezonu zaredom.

Crno-beli će sledeće nedelje za trofej igrati protiv Crvene zvezde, a ukoliko u finalu savladaju "večitog" rivala obezbediće sebi kasniji start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"To je ogroman dobitak, ljudi toga nisu svesni. Mi smo već krenuli da pravimo plan i program priprema i u ozbiljnom smo cajtnotu ukoliko moramo da igramo od prvog kola", rekao je trener Partizana Savo Milošević u razgovoru za "Partizanov vesnik".

Partizan je kroz Super ligu osigurao mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali bi osvajanjem Kupa sebi obezbedio da startuje od drugog kola.

"Danas sam dobio podatak da prvenstvo Srbije definitivno počinje 20. a ne 13. jula, što je dobro, jer imamo nedelju više, ali bi nam puno značilo da bi mogli da odradimo sve ono što smo zamislili kroz pripreme ukoliko bi počeli od drugog kola. To znači dve nedelje kasnije, 26. jula umesto dvanaestog", dodao je Milošević.

Mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su već 11. jula, dok će prve utakmice drugog kola biti odigrane 25. jula.

"Trebalo bi mi deset minuta da objasnim šta povlači to sve i koji je period neophodan da bi ekipu optimalno spremili i podigli nivo forme za taj period kad nam se praktično o glavi rešava. Svi znamo šta za Partizan znači ulazak u Ligu Evrope. To je nešto o čemu ćemo pričati vrlo brzo", zaključio je Milošević.

Partizan će, bez obzira na to da li startuje od prvog ili drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, svog prvog rivala dobiti 19. juna jer će tog dana biti održan žreb za prvo i drugo kolo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke