16. maj  2019. 20.43  | Izvor: Tanjug

Partizan i drugi put bolji od Mege; Trinkijeri: Zaslužili smo

BEOGRAD -

Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu Mega Bemaksa 90:81 (19:23,17:25, 20:15, 25:27) u derbiju šestog kola Superlige.

Crno-beli ostvarili su šesti trijumf iz isto toliko mečeva, dok je ekipa Dejana Milojevića doživela drugi poraz od istog rivala.

U timu Partizana istakao se Vanja Marinković sa 17 poena i četiri asistencije. Ognjen Jaramaz dodao je 14, dok je Novica Veličković zabeležio 12 poena i 11 skokova.

U poraženom timu Bitadze je ostvario dabl-dabl sa 26 poena i 15 skokova.

Partizan će u sledećem kolu igrati protiv Tamiša u Pančevu, dok će Mega Bemaks ići na gostovanje Novom Pazaru.

Trinkijeri: Zaslužili smo pobedu; Milojević: Mnogo oscilacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je njegov tim zaslužio pobedu.

"Bila je stvar postaviti telo, biti pametan, igrati agresivnu odbranu protiv 'svitčing' odbrane. Imali smo jako dobrih momenata, lopta je išla brzo i na jednu i na drugu stranu. Pogodili smo sve trojke i zaslužili smo solidnu pobedu", rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije u dvorani " Mega Factory" .

Košarkaš Partizana Rade Zagorac istakao je da je dogovor pred utakmicu s Megom ispoštovan.

"U pripremi za ovu utakmicu, najveći prioritet nam je bio da fizički pariramo Megi, jer samo tako mislim da možemo da dokažemo da imamo neki malo veći kvalitet od njih. Imamo četiri utakmice do kraja, to treba da uradimo profesionalno, kao i do sada i da se spremamo za plej-of", rekao je Zagorac.

Trener košarkaša Mege Dejan Milojević čestitao je Partizanu na pobedi.

"Imali smo oscilacija, ali kad god smo uspeli da se približimo, napravili smo grešku, a Partizan je to kažnjavao trojkom. Premalo raspoloženih igrača da bi se dobio ovakav tim, ali na dobrom smo putu, imali smo seriju dobrih utakmica i dobrih pobeda. Sledeća utakmica je Novi Pazar. Treba to da dobijemo i uđemo u plej-of, a Partizanu želim sve najbolje u nastavku takmičenja", rekao je Milojević.

On je prokomentarisao i činjenicu da mnogo igrača Mege u trenutno igra u Partizanu.

"Meni je to bilo lepo da gledam. Na podbacivanju samo Renfro nije bio iz Mege. Očigledno je da su mnogi dobri igrači izašli iz ovog kluba i ja sam ponosan na to", zaključio je Milojević.

Tagovi