Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 20. 5. 2019.

| Društvo

Direkcija: Krpe se rupe u selima u opštinama Niška Banja i Crveni krst

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
rupe Bulevar
Jedan deo niškog Bulevara pun kratera; foto: čitalac

Zaobilaženje udarnih rupa po gradu i dalje muči Nišlije, a preko aplikacije "Prijavi problem" skoro svakodnevno ukazuju za njih i pitaju gde su nestali radnici koji ih krpe. Iz Direkcije za izgradnju grada odgovaraju da je saniranje prekinuto zbog kiše i praznika, ali da je nastavljeno u selima na teritoriji opština Niška Banja i Crveni krst.

Palilulci kažu da su za njihove automobile posebno "bolni" krateri u Bistričkoj i Pohorskoj ulici, koji se ne krpe već godinama. Više puta su se žalili na ove udarne rupe, napisao je građanin u aplikaciji "Prijavi problem", a u međuvremenu su one "narasle" i sve im je teže da ih zaobiđu. Udarne-rupe-Trosarina;-foto:-citalac Ne zna se hoće li ovi krateri biti zakrpljeni i kada; foto: čitalac

Naravno da niko ne obraća pažnju na to, jer to su tamo neke ulice trećeg reda, tu ne prolaze ljudi, automobili, deca, stariji i iznemogli ljudi... Ima li kraja ovom problemu? Samo da podsetim da ovo traje već par godina! - dodaje građanin.

Kratera koji se teško obilaze, posebno posle kiše, ima i na Bulevaru Nemanjića kod pijace "Boško Buha", a slično izgledaju i ulice u blizini samog centra Niša.

U Ulici Vojvode Vuka i Prešernovoj već punih godinu dana nije preuzeta sanacija istih. Kako se ulice nalaze u samom centru Niša i vrlo su prometne apelujem na sanaciju - navodi čitalac. Rupe-u-ulici-Vojvode-Vuka-i-Prešernovoj1;-foto:-citalac Ne zna se hoće li ovi krateri biti zakrpljeni i kada; foto: čitalac

Privremeno su sanirane rupe na Gabrovačkom putu, ali građani kažu da je grebani asfalt odnela kiša. Radnike na ulicama ne viđaju, pa pitaju i kada će nastaviti krpljenje koje je počelo pre nekoliko meseci.

Iz Direkcije za izgradnju Niša kažu da je saniranje prekinuto zbog vremenskih uslova i verskih i državnih praznika.

Izvođenje radova na saniranju udarnih rupa se trenutno vrši na seoskom području gradskih opština Niška Banja i Crveni krst - dodaju u Direkciji.

Kakva je dinamika i koje ulice će biti sanirane u narednom periodu nisu pojasnili, ali kažu da radovi na putevima traju cele godine, a izvode se u zavisnosti od potreba i vremenskih prilika.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    09:45 // 21. 5. 2019.

    Ovo kod pijace B. Buha i u Presernovoj, su trebali da saniraju ovi sto grade zgrade na tim lokacijama. Šta radi inspekcija? Ima neki rok za sanaciju?

  • Borko

    08:13 // 21. 5. 2019.

    Čim ova vlast završi autoput od Niša do Prištine i Drača krenuće sa popravkama puteva po gradovima Srbije. Prioriteti moraju da se poštuju na putu ka EU.

  • drax

    07:50 // 21. 5. 2019.

    Vecito neki izgovor, sada su vremenske prilike.Pogresni ljudi na pogresnim mestima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: