Teniski turnir bez tenisa

Ima baš mnogo muzičkih numera u kojima se spominje kiša. Nisam toga bio ni svestan dok nisam u glavi počeo da nabrajam sve one koje sam nekada čuo. Razlog je naravno bilo to što napolju padavine nikako da stanu, pa smo pokušavali da na svakakve načine "ubijemo" vreme. Od Tome Zdravkovića i Vere Ivković, preko Crvene jabuke i Prljavog kazališta, sve do Kalta ili jednog Prinsa.

"Napisaću jedan blog samo o tebi kao pokretnom 'Vinampu", kaže mi kolega Saša nešto što je zvučalo kao kompliment.

Dok još nije krenuo kijamet iskoristili smo da odemo na promociju novog formata Fed kupa, na kojoj je govorila nova ambasadorka Bili Džin King. Tačnije, nije bila promocija, već samo najava novog oblika takmičenja.

Srećom, u obližnjem hotelu "Molitor" u kojem je održan događaj, postoji sto za stoni fudbal.

Sale je bio dostojan protivnik, ali sam izvojevao tešku i zasluženu pobedu, uprkos tome što nisam neki stručnjak za ovu igru. Da smo igrali pikado, tek tada ne bi imao ni najmanju šansu.

One pesme sa početka teksta sam ponavljao jednu za drugom i posle pobede, u glavi ili naglas. Kiša nikako nije prestajala da pada.

Ljudi širom kompleksa na Rolan Garosu pokušavali su da se sakriju, ali je bilo i onih koji su ostajali na tribinama, u nadi da će se razvedriti. Satima se to nije događalo.

Zato su turnirske kabanice od 15 evra i kišobrani od 45 i 65 išli kao "alva".

Zatvorenima tako u pres-centru, svaki pogled u telefon ili vremensku prognozu potvrđivao nam je strahove da danas možda i neće biti tenisa. Na ekranu oblak do oblaka, mogućnost da će biti padavina 100%, a zaposleni zaduženi za organizaciju medija ipak nas revnosno obaveštavali o prilikama.

"Meteoroložik", govorili su u mikrofon.

Na svakih pola sata, kada bi se na razglasu čula reč koja je obeležila dan, znali smo da sledi još jedno polučasovno odlaganje. Prvo u 14.00, pa 14.30, pa 15.00 itd...

Mogli su, a i nisu morali da odmah obelodane kako stoje stvari, znali smo mi i sami, ali su se i oni verovatno nadali da ima šanse da se danas nešto od tenisa odigra. Ono što treba potvrditi jeste njihova profesionalnost.

Odlazak na ručak u restoran udaljen nekih stotinak metara predstavljao je pravu avanturu sa preprekama, tamo očekivano ružak obrok, ali i dobar trenutak da porazgovaramo o situaciji sa ulaznicama.

Šta se dogodi sa onima koji su platili karte?

Prema pravilima, u slučaju da bude odigrano manje od dva sata tenisa, dobiće novac nazad. Svaki drugi scenario značio bi da su platili nešto što nisu dobili u dovoljnoj meri.

Pre nekoliko godina dogodilo se to da su organizatori "namestili" da se igra dva sata i jedan minut, ali su refundirali karte posle snažnih protesta i žalbi posetilaca.

I onda, tačno u 16.30, objavljeno je ono što smo pretpostavljali – nećemo gledati Novaka Đokovića i Sašu Zvereva u sredu, kao niti jedan meč zakazan za danas.

Sve se odlaže za četvrtak, a značajno je to da će vlasnici karata moći da ih iskoriste i imati pristup stadionima "Filip Šatrije" i "Suzan Lenglen".

Što se tiče sutrašnjeg dana, prognoza je malo bolja – oblaka će biti, ali ne i toliko kiše. Nadam se da će i ovoga puta biti tačna jer bi nova odlaganja mogla poprilično da zakomplikuju završnicu turnira.

Čelnici Rolan Garosa ostali su godinama tvrdoglavi pri stavu da im najveći stadioni budu bez krovova, čak i bez reflektora.

Možda će im ove slike malo promeniti gledište...

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво