Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 20. 6. 2019.

| Servisne informacije

U Nišu trodnevno prskanje protiv komaraca

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Komarac
Treće prskanje protiv komaraca ove godine; foto: JV / P. Blagojević

Od danas 20. juna, pa do subote, 22. juna, prskaće se delovi Niša pored reka, potoka i ostalih voda. Prvog dana larve komaraca će se uništavati u opštinama Pantelej i Palilula, drugog na teritorijama opština Niška Banja i Medijana, a poslednjeg u Crvenom krstu i na Paliluli.

Ovo je treći larvicidan tretman ove godine, kažu u niškom preduzeću Sanit M&M, a ističu i da ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti - navode u niškom preduzeću.

Ekipe će na terenu biti od 8 sati, a u slučaju ekstremno nepovoljnih uslova tretmani će se odložiti za prvi sledeći dan.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti preduzeđu zaduženom za tretmane, na brojeve telefona 018/258-019 i 018/243-876.

Kompletan raspored suzbijanja larvi komaraca:

Četvrtak, 20. jun

Na teritoriji opštine Pantelej: priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke, Knezselskog potoka i Nišave (od uliva Jelašničke reke do Mosta mladosti)

Na teritoriji opštine Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka (do pruge), priobalje reke Nišave (od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu), priobalje Južne Morave (od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom)

Petak, 21. jun

Na teritoriji opštine Niška Banja: priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske i Nišave (od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod) i mrtvaja kod Niške Banje        

Na teritoriji opštine Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka (od pruge do ušća), priobalje Nišave (od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda).

Subota, 22. jun

Na teritoriji opštine Crveni Krst: priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave (od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu) i priobalje Južne Morave (od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava)

Na teritoriji opštine Palilula: Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Фред

    09:03 // 22. 6. 2019.

    Треба наложити Кућним саветима да ураде дератизацију и дезинсекцију зграда,јер од пацова,буба шваба и мрава не може да се опстане.Подруми пуни воде и фекалија у многим зградама,жива зараза,поготову у оним старијим.А,тек ђубраре?

  • Mića

    16:05 // 20. 6. 2019.

    Bubanjska šuma ?
    To ne bi smeli da zabiđete !!!

  • penzioner

    15:46 // 20. 6. 2019.

    Izedose ni i na C.Pevac,je l ce gi prskate?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: