EPA/MICHAEL REYNOLDS
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da više ne želi da sarađuje sa ambasadorom Velike Britanije u Vašingtonu Kimom Derokom nakon curenja ambasadorove prepiske sa Londonom.

„Vrlo sam kritičan povodom toga kako su Velika Britanija i premijerka Tereza Mej sprovodile ’bregzit‘. Kakav nered su ona i njeni predstavnici napravili. Rekao sam joj kako to treba da se uradi, ali je ona odlučila da krene drugim putem. Ne znam ambasadora, ali u SAD ga ne vole i ne misle o njemu dobro. Mi sa njim više nećemo da sarađujemo. Dobra vest za divno Ujedinjeno Kraljevstvo je da će dobiti novog premijera. Prošlog meseca sam uživao u prelepoj državnoj poseti, a najviše me je oduševila kraljica“, napisao je Tramp na Tviteru.

Televizija Si-En-En je saopštila da je ambasador Velike Britanije u SAD u diplomatskoj prepisci sa Londonom nazvao američkog predsednika Donalda Trampa „neveštim“ i „nekompetentnim“. Prema podacima televizije, britanski ambasador je iskoristio tajne diplomatske telegrame i informativnu prepisku kako bi saopštio Vladi Velike Britanije da karijera američkog lidera „može biti završena na sraman način“.

Dešavanja u Beloj kući Derok je ocenio kao „borbu s oštricama“, a administraciju SAD kao „nefunkcionalnu“. Bela kuća je kasnije objavila Trampovu izjavu da je britanski ambasador loše služio Ujedinjeno Kraljevstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here