Bila je najbolja na svetu, odistajala od belog sporta pa mu se vraćala, a danas je okružena decom.

 

Žastin Enan (37) je u karijeri osvojila 43 titule i zaradila više od 20 miliona dolara. Četiri puta je bila šampionka Rolan Garosa, dva puta Ju-Es Opena, a jednom je osvojila Australijan open, kao i titulu u FED kupu, a ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Atini 2004.

Provela je na prvom mestu VTA liste 117 nedelja, završavajući kao prva 2003, 2006. i 2007. godine.

Belgijanka je 14. maja 2008. objavila da se povlači iz profesionalnog tenisa, kad je bila prva na svetu. Ipak, na kratko je odlučila da napusti penziju, pa je tako početkom 2010. ponovo stala na teren, a u januaru 2011. se ponovo povukla iz aktivnog bavljenja tenisom.

Bila je trener Eline Svitoline, a to nije slučajno jer je Svitolina jedno vreme trenirala u Akademiji koju Žastin sa uspehom vodi u Belgiji od kraja 2007. godine.

Krajem 2015. godine primljena je u Kuću slavnih.

Bivša kraljica belog sporta i sedmostruka osvajačica grend slemova Žastin Enan Arden 2013. godina dobila je ćerku Lali, dok se posle četiri godine ponovo ostvarila u ulozi majke – rodila je dečaka kojem je dala ime Viktor.

Nous vous remercions chaleureusement pour vos nombreuses marques d'affection à l'occasion de la naissance de Victor… Justine, Benoit et Lalie

Gepostet von Justine Henin – Official page am Dienstag, 9. Mai 2017

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here