Stojanović (FPN): Dobro je što je došlo do sastanka, opozicija da ne pristane na kozmetičke promene 1Boban Stojanović Foto: Medija centar

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da dobro što je došlo do sastanka vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ali da opozicija ne sme da pristane na „kozmetičke promene“.

„Opozicija mora da insistira da se ispune zahtevi koje je preporučio ekspertski tim. A to su zahtevi za izmenama u Regulatornom telu za elektornske medije (REM), u Radio-televiziji Srbije, zatim da se otklone pritisci na birače i da dođe do uređenja rada Agencije za borbu protiv korupcije“, kazao je Stojanović za agenciju Beta.

On je kazao da je nemoguće da nakon jednog sastanka dođe do dogovora, ali da je sam sastanak dokaz da vlast oseća pritisak bojkota jer se, kako je rekao, sastanak pre par meseci nije mogao ni zamisliti.

Stojanović smatra da aktuelna vlast neće pristati na sve zahteve opozicije, naročito na one koje se tiču medija.

„Ako dođe do promene u RTS-u i REM-u, doći će i do promene u podršci (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću“, kazao je Stojanović.

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu u toku je stanak predstavnika vlasti i opozicije, uz prisustvo civilnog sektora.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o pripremnom sastanku za dijalog o izbornim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari