Saša Ćurčić na novom zadatku

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 11:04

Ambiciozni Kabel, koji je preskočio dve lige za dve godine, doveo je popularnog Đanija

Bačka u novu sezonu u Prvoj ligi Srbije ulazi sa jasnom ambicijom zvanom “ekspresni povratak u Superligu Srbije".  Gotovo cela ekipa u odnosu na prošlu sezonu je promenjena, neki novi momci su tu i svakako da su im pomoć sa tribina i vetar u leđa neophodni u nastojanju da upišu prve ovosezonske bodove u duelu sa odličnom ekipom Kabela iz Novog Sada.

Posle epizode na Tajlandu i kraće pauze Trivo Ilić od maja ove godine komanduje sa klupe Bačke u kojoj je počeo dugu igračku karijeru. Zanimljivo je da će sa klupe Palančana da diriguje šesti put. Najveći uspeh ostvario je radeći u svom gradu, pored Dunava, kad je pre nekoliko sezona sa Bačkom proslavio plasman u prvoligaško društvo. Ilić je rođen 1966. godine, deceniju i po nosio je dres na poziciji igrača sredine terena.

Izabrane vesti

Sa druge strane, biće zanimjivo videti šta može ambiciozni Kabel iz Novog Sada, u kom je tim-menadžer Saša Ćurčić. Posle rada u Akademiji fudbala Kristal Palasa, te angažmana u Dinamu, Saša Ćurčić je dobio novu funkciju. Ambiciozni Kabel, koji je preskočio dve lige za dve godine, doveo je popularnog Đanija u klub sa novosadskog Štranda, s namerom da mu pomogne da beleži što bolje rezultate u Prvoj ligi Srbije.

Podsetimo, novitet u odnosu na prošlu sezonu Prve lige Srbije jeste da nakon 30 odigranih kola nema podele bodova, ali se i dalje timovi dele na plej-of i plej-aut grupu. U viši rang takmičenja plasiraće se dve najbolje ekipe, dok će šansu za ulazak u elitu imati još trećeplasirani i četvrtoplasirani tim. Za razliku od prošle sezone i tu je promenjen sistem, odnosno odmah će igrati sa 13. i 14. timom Superlige. Ispadaju četiri najlošije plasirane ekipe.

Od ove sezone važiće i novo pravilo o mladim fudbalerima, koje stupa na snagu i za Superligu od 2020/21. Prema novim propozicijama, treneri u Prvoj ligi Srbije moraju u startnih 11 da uvrste čak dvojicu igrača mlađih od 21 godine, što je pre mesec dana izglasano na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. 

PRVA LIGA SRBIJE - 1. KOLO

Petak
Metalac - Zemun 1:0 (0:0)
/Gojković 65/

Subota
Zlatibor - Grafičar 0:0 

Sinđelić - Novi Pazar 1:1 (1:0)
/Jue 5 - Hot 65/

Radnički 1923 - Radnički Pirot 3:0 (1:0)
/Kovačević 20, Milenković 85, Ćirović 90+1/

Nedelja
Žarkovo - Budućnost 4:0 (3:0)

Trajal - Kolubara 2:1 (1:0)

Dinamo - Smederevo 3:1 (0:1)

Ponedeljak
20.00: (1,85) Bačka (3,30) Kabel (4,20)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara