Saša Ilić
Alo! V.Marković
Saša Ilić

Alo! V.Marković

Saša Ilić, Foto: Alo! V.Marković

* Ilić je debitovao za Partizan 26. oktobra 1996. godine

* Odigrao je ukupno 37. mečeva za državni tim postigavši četiri gola

* Poslednji meč za reprezentaciju odigrao je 6. septembra 2008. protiv Farskih Ostrva 

Legendarni fudbaler Partizana Saša Ilić nepuna tri meseca po završetku igračke karijere prelazi u diretorske vode pošto će postati prvi saradnik novog sportskog direktora "Kuće fudbala", Vladimira Matijaševića. Saša Ilić biće uskoro imenovan za direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Ilić je igrao za mlađe kategorije Partizana od 1986. do 1996, kada je debitovao za prvi tim i do odlaska u Galatasaraj 2005. zabeležio 282 nastupa u crno - belom dresu uz 127 postignutih golova. Ilić se vratio u crno - beli tabor u januaru 2010. i do proleća 2019. odigrao još 321 utakmicu uz 32 pogotka.

FSS jedno vreme nije imao funkciju direktora mlađih kategorija, koja će biti ponovo uvedena i poverena 41 - godišnjem Požarevljaninu, koji je svojevremeno bio član svih reprezentativnih selekcija računajući i seniorski tim, za koji je odigrao 37 utakmica i dao četiri gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao jedna od najvećih legendi crno-belih tokom cele karijere imao je prijateljske odnose sa asovima crveno-belih, poput Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Nenada Milijaša i drugih.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!