Prisluškivanje BIA dovelo je do slučajnog otkrivanja Radovana Karadžića, bivšeg lidera bosanskih Srba, takođe osuđenog pred Haškim tribunalom.

Karadžić je, kao što je poznato, stvorio drugi identitet – dr Dragan David Dabić. Prekinuo je sa starim životom i počeo sa novim. Čak se i javno pojavljivao, a da niko nije posumnjao o kome je zaista reč.

Godinama je misterija kako je on u stvari otkriven. Operativci BIA sada to otkrivaju za Nedeljnik.

Ključno je, naime, bilo aktiviranje jednog starog Karadžićevog telefonskog broja. Taj broj je srpskoj službi dostavio SFOR iz Bosne, desetak godina ranije, uz podatak da ga je Karadžić nekada koristio. Broj je ubačen u bazu i niko nikad nije pomislio da će ga neko ponovo koristiti. Kad se onda jednom slučajno uključio.

Karadžić je očigledno mislio da je zaboravljen taj broj koji dugo nije bio u funkciji i počeo je da se dopisuje sa bratom. Pričali su u ženskom rodu, ali je BIA jednostavno krenula u proveru. I tako je ubrzo krenulo sve da se odmotava…

U novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 8. avgusta čitajte ekskluzivna otkrića o tome koga je sve i kako slušala država u poslednjih dvadeset godina.

Prvi put u javnosti ispovest operativaca iz bezbednosnih i diplomatskih struktura koji daju celu sliku o svim najvećim aferama u proteklih dvadeset godina.

Predstavnici službe ne stavljaju se na mere / Vođe navijača 24 sata pod obradom, kao i desničarske organizacije / Kako su Čadežu poturali lažne vesti? / Koga je sve Vučić izostavio da spomene? / Istina o otkrivanju i hapšenju Ratka Mladića / Kako je stari Karadžićev broj otkrio dr Dabića / Vesić slušan po prijavi FSS-a / Nikolić upao u mrežu CIA zbog Slobodana Tešića / Vučićev telefon bio registrovan na Kabinet direktora Telekoma

ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

Komentara

  1. Anonimni
    8. avgusta 2019. 15:35

    Da a mi smo veverice. Ne verujem u ovu priču-

  2. Kralj pd Sabe
    8. avgusta 2019. 20:28

    IZDAJA!

  3. Anonimni
    9. avgusta 2019. 13:35

    Definitivno da su srbi prodane duse

  4. Onvolt
    9. avgusta 2019. 14:44

    I vi (operatici BIE) se time hvalite. E kukala nam majka svima. Pa mi Srbi i nismo ni za sta drugo nego za nestajanja.

  5. Anonimni
    10. avgusta 2019. 16:43

    Глупост! 10 година не коришћен број се не може активирати тек тако.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.