Najnovije vesti
Vesti Svet
KIM LANSIRA RAKETE PA SE "IZVINJAVA" Tramp o "lepom pismu" i "malom izvinjenju"

KIM LANSIRA RAKETE PA SE "IZVINJAVA" Tramp o "lepom pismu" i "malom izvinjenju"

Američki predsednik Donald Tramp naveo je danas da mu je severnokorejski lider Kim Džon Un kazao da će raketne probe prestati kada budu završene zajedničke vežbe SAD i Južne Koreje.

AP_kim_dzong_i_tramp_potpisivanje_vesti_blic_safe
AP_kim_dzong_i_tramp_potpisivanje_vesti_blic_safe

Tramp je na Tviteru napisao da mu se Kim u pismu požalio na "apsurdne i skupe" vežbe, kao i da bi voleo da se sretnu i počnu pregovore čim te zajedničke vežbe budu završene, prenosi Rojters.

"U pismu koje mi je poslao Kim Džong Un, vrlo je lepo izjavio da bi voleo da se sastanemo i započnemo pregovore čim se završi zajednička vežba SAD i Južne Koreje. Bilo je to dugo pismo, a u većem delu se se žalio na smešne i skupe vežbe. Bilo je to takođe i malo izvinjenje za testiranje raketa kratkog dometa, a rekao je i da će se to testiranje zaustaviti kad se vežbe završe. Radujem se što ću videti Kim Jong Un-a u ne tako dalekoj budućnosti! Severna Koreja bez nuklearnog oružja biće na putu da postane jedna od najuspešnijih zemalja na svetu!", napisao je on na Tviteru.

Severna Koreja je u noći između petka i subote ponovo lansirala još dva projektila, saopštili su južnokorejski zvaničnici.

Pročitajte još

Lansiranje raketa imalo je za cilj proveru kapaciteta novog tipa rakete kratkog dometa koju je Severna Koreja sama razvila, kao i iskazivanje protesta protiv zajedničkih vežbi Vašingtona i Seula ovog meseca, navedeno je u saopštenju predsedništva Južne Koreje.