Putin dva dana pre napada 9/11 zvao Buša da ga upozori

Ovo otkriće bivšeg operativca CIA još jedan je dokaz da je Vašington bio upozoren nekoliko puta da će se nešto dogoditi pre samog napada

  • 4

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je svog kolegu, tadašnjeg predsednika SAD, Džordža V. Buša dva dana pre napada 11. septembra 2001. godine i upozorio ga da zaista postoji određena opasnost koja dolazi iz Avganistana, rekao je jedan od bivših zvaničnika CIA.

Hitno upozorenje od ruskog lidera pominje se u knjizi "Ruska zamka: Kako naš rat u senci sa Rusijom može da preraste u nuklearnu katastrofu", objavljena ove nedelje. Napisao ju je bivši CIA analitičar Džordž Bibi.

- Putin je zvao predsednika Buša dva dana pre napada i upozorio da su ruske obaveštajne službe detektovale zanek moguće terorističke akcije, "nešto što je dugo u pripremi", i da dolazi iz Avganistana - navodi se.

Ovo otkriće bivšeg operativca CIA još jedan je dokaz da je Vašington bio upozoren nekoliko puta da će se nešto dogoditi pre samog napada.

I dok je godinama poznato da je Rusija upozorila SAD, ovo je prvi put da je izneto u javnost da je tako nešto stiglo direktno od Putina Bušu.

Pogledajte video: Bombaš samoubica na svadbi napravio pokolj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. septembar 2019 | 12:51

    ZNALI SU I ONI SAMI ALI SU ZELELI RAT ZA NAFTU !!! ZNALI SU ONI I ZA PERL HARBOR DA CE IH JAPANCI NAPASTI -I TADA SU PLANIRALI RAT JER SU ONI I DOVELI HINKIJA NA VLAST-FORD,GM I AMERICKE BANKE!!

  • Djox

    6. septembar 2019 | 15:51

    Pa oni postavise bombe po kulama i pre udara aviona,to zna ceo svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA