Vojni penzioneri nastavljaju gladovanje, traže sastanak sa ombudsmanom u prisustvu medija 1Stanari Bristola Foto: DS

Ako zaštitnik građana namerava da se sastane s porodicama vojnih penzionera u štrajku glađu koje žive u bivšem beogradskom hotelu „Bristol“, i s predstavnicima Ministarstva odbrane, trebalo bi da to uradi uz prisustvo medija, rekao je večeras jedan od vojnih penzionera Dragan Stojanović agenciji Beta.

Stanari „Bristola“ su u četvrtak objavili da stupaju u štrajk gladu, a Stojanović danas naveo da „idu do kraja“, odnosno dok im se ne reše stambeni problemi.

Kako je rekao, čuo je da je Pašalić na jednoj od televizija izneo inicijativu o sastanku u ponedeljak, ali da on nije to video jer dvadesetak dana u „Bristolu“ nema struje, pa nije ni mogao da gleda televiziju.

Na pitanje o zdravstveno stanju ljudi koji štrajkuju, pogotovo što je reč o starijima, on je rekao da naročito brine za žene, koje su od ranije već iscrpljene.

„Ne znam kako bi one mogle da dođu kod zaštitnika građa, ako je tako mislio, posle nekoliko dana štrajka glađu“, upitao je Stojanović.

Ponovio je svoj stav, iznet i u četvrtak, da bi susret s predstavnicima Ministarstva odbrane trebalo da bude u prisustvu medija i da se tako vidi ko je u pravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari