Postupak protiv policajca zbog ignorisanja poziva iz hotela Bristol

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuće disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv policajca iz stanice Savski venac koji nije postupio profesionalno prilikom prijave jednog stanara beogradskog hotela "Bristol" o nepoznatim osobama koje su boravile u tom objektu, saopšteno je danas.
Postupak protiv policajca zbog ignorisanja poziva iz hotela Bristol
Foto: 021.rs
To je objavio zaštitnik građana na osnovu odgovora na upit koji je dobio od MUP-a tim povodom.
 
Kako se navodi, zaštitnik je kontrolu pokrenuo na zahtev D.S. koji boravi u hotelu "Bristol" i koji je 17. jula pozvao policiju da bi ih obavestio o kvaru na vodovodnim instalacijama na spratu iznad svoje sobe i o ulasku nepoznatih lica u taj objekat u kojem boravi, ali je policija odbila da izađe na teren.
 
"Pošto je Zaštitnik građana zatražio izjašnjenje MUP-a o činjenicama i okolnostima navoda iz pritužbe, MUP je utvrdio da je policijski službenik, koji je razgovarao sa pritužiocem, propustio da preduzme radnje koje bi dovele do potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja prijavljenog događaja, da usled odsustva profesionalnog pristupa nije postavio ključna pitanja, čiji bi odgovori omogućili preciziranje daljih aktivnosti, pri čemu nije evidentirao događaj u službenim evidencijama, što je suprotno zakonu", navodi se u saopštenju.
  • Dejan

    17.09.2019 14:33
    Ogorcen
    Pa idite radit u policiju a cudite se sto beze glavom bez obzira iz iste jer se svaka ku.. ta i mutra zali na te policajce. Sramota bre za drzavu koja je policiji vezala ruke i zakon koji je protiv njih u svakom pogledu... Jos jednom sramota!!!
  • /

    11.09.2019 11:56
    /
    koliko cete biti efikasni tokom strajka gladju koji traje

    maju9 su setaci obilazili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.