Zaštitnik građana: MUP utvrdio propust u radu svog službenika

Tanjug

11. 09. 2019. u 13:46

Institucija Zaštitnika građana saopštila je da je nakon pokrenutog postupka kontrole rada MUP-a zbog pritužbe građanina, stigao odgovor ministarstva unutrašnjih poslova da je MUP utvrdio propust u radu svog službenika

Заштитник грађана: МУП утврдио пропуст у раду свог службеника

Foto Tanjug

Institucija Zaštitnika građana saopštila je da je nakon pokrenutog postupka kontrole rada MUP-a zbog pritužbe građanina, stigao odgovor ministarstva unutrašnjih poslova da je MUP utvrdio propust u radu svog službenika.

Kako se dodaje, propust je utvrđen kod službenika ministarstva u policijskoj stanici Savski venac.

"Nakon pritužbe građanina, Zaštitnik građana je 19. jula 2019. godine pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada MUP-a. Pritužilac D. S., koji trenutno boravi u prostorijama beogradskog hotela "Bristol", u pritužbi je naveo da je 17. jula 2019. godine pozvao policiju kako bi obavestio o kvaru na vodovodnim instalacijama na spratu iznad svoje sobe i o ulasku nepoznatih lica u taj objekat u kojem boravi, međutim policija je odbila da izađe na teren", navodi se u saopštenju.

Zaštitnik građana je zatražio izjašnjenje MUP-a o činjenicama i okolnostima navoda iz pritužbe, a MUP je naknadno utvrdio da je policijski službenik, koji je razgovarao sa pritužiocem, propustio da preduzme radnje koje bi dovele do potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja prijavljenog događaja, kaže se u saopštenju Zaštitnika građana.

U odgovoru MUP-a navodi se da će protiv pomenutog policijskog službenika biti pokrenut disciplinski postupak za povrede službene dužnosti.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Aca

11.09.2019. 17:59

Kakve su ovo nebuloze, pa hapsite policajce koji cuvaju kriminalce i rade kao privatno obezbedjenje, a ne mazite oci narodu!

f

12.09.2019. 10:46

U odgovoru MUP-a navodi se da će protiv pomenutog policijskog službenika biti pokrenut disciplinski postupak za povrede službene dužnosti. - a posle ce biti unapredjen ???