PKB JESTE OPLJAČKAN, ALI ZA VREME ĐILASA! Stevanović: Dok su građani Srbije otplaćivali milionske dugove preduzeća, PUNIO je DŽEPOVE i sebi i drugima
Foto: Beta Miloš Miškov, Nemanja Nikolić, Printskrin / You Tube / Pkb Korporacija

reakcija

PKB JESTE OPLJAČKAN, ALI ZA VREME ĐILASA! Stevanović: Dok su građani Srbije otplaćivali milionske dugove preduzeća, PUNIO je DŽEPOVE i sebi i drugima

Politika -

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović reagovao je danas na navode zamenika predsednika S SP Borka Stefanovića o pljački PKB, navodeći da se pljačka, pre svega, odnosi upravo na vreme Stefanovića, Dragana Đilasa i njihove stranačke kolege.

- Kad su toliko zabrinuti za sudbinu PKB mogli su, ako ne sve, onda bar deo para koje su oteli, da ulože u PKB. A uzeli su 619 miliona evra. Mogli su Stefanović i Đilas da kupe PKB, da ulože i naprave od njega ono što veruju da može da bude. Ali, ne. Oni bi da PKB bude državni, da ga razvijaju, ali sa tuđim ili državnim parama. A njihove, otete pare, da čuvaju za sebe, naveo je Stevanović u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, Srbija se, posle vlasti Dragana Đilasa promenila.

- Od 2011. do 2013. godine država je PKB, kojim su oni upravljali, otpisala 80 miliona evra dugova. To su platili svi građani Srbije. I dok su građani plaćali dugove državnog PKB, Borko, Đilas i ostali su punili svoje džepove, naveo je Stevanović.

Dodao je da je Đilas, kao gradonačelnik Beograda, 2011. godine postavio za generalnog dirktora PKB Rajka Mandića, koji je, kaže, bio saradnik Miroslava Miškovića i do tada direktor "Delta Maksi Srbija" i "Delta auto".

Oni su za samo dve godine zadužili PKB za 20 miliona evra i iza sebe ostavili više od 40 miliona evra duga, naveo je Stevanović.

Stevanović je istakao da su od prodajne cene PKB namireni svi poverioci, svi radnici su dobili socijalni program, a firma šansu da preživi, razvija se i radi po tržišnim principima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track