PAO I FENER: Partizan osvojio turnir u Klužu

Novosti online

15. 09. 2019. u 20:47

Crno-beli su u finalu pripremnog turnira u Rumuniji savladali Fenerbahče 69:64

ПАО И ФЕНЕР: Партизан освојио турнир у Клужу

foto: twitter/KK Partizan

Posle trijumfa u Poljskoj, Partizan je osvojio i pripremni turnir u Klužu. U finalu crno-beli su bili bolji od Fenerbahčea 69:64.

Iako se radi o prijateljskim utakmicama, pripremni period mami osmeh na lice navijača kluba iz Humske, pošto partije koje pružaju izabranici Andree Trinkijerija mogu da nagoveste uspešnu sezonu osvajača Kupa Radivoja Koraća”.

Partizan je dobro otvorio meč protiv vicešampiona Turske, stekao početni kapital, ali su košarkaši Fenera u drugoj polovini prve deonice uspostavili dominantniju ulogu, što im je donelo tri poena više na prvom dvominutnom odmoru.

Borbena igra crno-belih u odbrani nastavljena je i na početku drugog kvartala. Igrali su konstantno na ivici faula, na šta Fener nije mogao da pronađe odgovor. Prve poene je turska ekipa postigla tek nakon četiri minuta igre u ovom periodu i to preko Štimca, dok je Partizan do tada napravio seriju od 7:0 i preuzeo vodstvo na ovom susretu.

U drugom poluvremenu igrala se egal utakmica, srpski predstavnik je većinom bio u prednosti, a na kraju je uspeo i da zabeleži trijumf nad snažnim rivalom, posle napete završnice susreta.

Fener je na početku treće četvrtine zaigrao nešto kvalitetnije i raznovrsnije u napadu, ali je Partizan i dalje uspevao da odoli. Zagorac je nastavio da pogađa sa distance, pa je sa dve njegove trojke i nakon koša Tomasa, beogradski tim imao i "plus osam", 48:40.

Međutim, u završnom kvartalu, trojke Diksona, a onda i Vestermana istopile su tu prednost, pa je pred poslednjih pet minuta košarke bilo nerešeno - 59:59.

Tada je igru Partizana preuzeo Rade Zagorac. Uzeo je krilni košarkaš crno-belih odgovornost u svoje ruke, ubacio trojku kojom je pogurao svoje saigrače ka trijumfu, da bi sa iste udaljenosti na ulasku u poslednji minut susreta ubacio još jedan šut, napravio odlučujuću prednost i, ispostavilo se na kraju, postavio konačan rezultat meča.

Crno-beli nisu mogli da računaju na Markusa Pejdža i Nikolu Jankovića, koji su usled povreda i bolesti izostali, kao i Stafana Birčevića koji je i dalje sa reprezentacijom.

FENERBAHČE: Tirpanci, Sančakli, Vesterman 6, Kalinić 10, Biberović, Arna 2, Vilijams 13, Mutaf, Kandan 4, Dikson 10, Lovernj 13, Štimac 4.

PARTIZAN: Volden 8, Zagorac 21, Jovanović, Gordić 4, Parahuski 4, Jaramaz 5, Miletić, Veličković 2, Tomas 12, Peiners 7, Mouzli 4.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

crno-beli svet

15.09.2019. 20:53

Lepo,lepo za sada,bravo momci,Rade ruka ti se pozlatila,radi na tom sutu da ostane kao sto je sada,veliko bravooo.

Zvezda i to CRVENA

15.09.2019. 21:19

Pomislio bi čovek, onako laički dok čita, da je ovo neki ozbiljan turnir i da nema ne daj Bože nekakvih puštanja.. kao što ih nije bilo ni ranije.. svojevremeno.. Elem.. trežnjenje sledi koliko u super kupu Abe.. za početak a nastavak se zna

Професор 0.6

15.09.2019. 22:51

@Zvezda i to CRVENA - Пали бре у рупу да гледаш највећу срамоту која је својствена само клубу за којег навијаш!

ReaLni čika Uroš

16.09.2019. 08:40

Haha, pa ko je ovo igrao Fenerbahčeu!? Ovo nisu ni omladinci, nego kadeti, igrači na probama i par prvotimaca, a ovi se lože kao da su kompletne Toronto Reptorse dobili!

Gagi.

16.09.2019. 11:21

Pa za Fener nije igrao Guduric najveci promasaj uz Simonovica u reprezentaciji.