Priprema ove maske je jednostavna, a efekti se vide već nakon prve upotrebe! Pored toga što je ekonomična i jednostavna, ova maska potpuno prirodno zateže kožu.

Ova maska hidrira kožu, uklanja tragove umora i borice. Nakon upotrebe koža postaje zategnuta, elastična i glatka.

Ako ste na licu uočili nove bore i tragove umora, predlažemo da napravite ovu odličnu masku.

Za ovu masku vam je potrebno sledeće:

Gustin je najčešći sastojak maski za lice zbog svojih odličnih apsorpcijskih osobina odnosno zadržavanja vlage.

Svež sok od šargarepe – šargašere su prirodan izvor vitamina A koji ima brojne prednosti za našu kožu kao to da je bogat je antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože, pomaže u održavanju vlage kože, pospešuje obnavljanje stanica kože, pomaže kod zaceljivanja rana, jača imunološki sustav i sprečava infekcije.

Kiselo mleka sadrži mlečnu kiselinu, koja je ključna za lepotu i zdravlje kože. To je zbog toga što pomaže koži zadržati vlagu, prirodno radi piling i potiče proizvodnju kolagena, koji tvori vezivno tkivo koje podupire kožu.

Može povećati osjetljivost kože na suncu, pa budite sigurni da se klonite sunca nakon tretmana

Masku pripremite na sledeći način:
U pola čaše hladne vode rastvorite jednu kašiku gustina. Sipajte razmućeni gustin u lončić i dodajte u to 100 ml kipuće vode. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga, kad se smesa malo ohladi, dodajte pet kašika sveže isceđenog soka od šargarepe i kašiku kiselog mleka.

Dobro promešajte i stavite na očišćeno lice da stoji 25-30 minuta. Pre nego što namažete, napravite piling lica pre stavljanja maske. Kad isperete masku toplom vodom, nanesite na lice hranjivu kremu. Preostalu količinu maske stavite u frižider.

Za bolji rezultat, masku stavljati 3 dana za redom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here