Optužni predlog protiv profesorke Pravnog fakulteta u Podgorici

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnelo je Osnovnom sudu u Podgorici, optužni predlog protiv Bojane Lakićević Đuranović, profesorke Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, zbog sumnje da je plagirala naučni rad, javlja RTCG.

Bojana Lakićević Đuranović se tereti da je počinila krivično delo povreda moralnih prava autora i interpretatora.

"Okrivljenoj se stavlja na teret da je, u periodu od 13. do 17. decembra 2018. godine, pod svojim imenom delimično objavila primerak tuđeg autorskog dela. Ona je na javnom skupu van Crne Gore izložila, kao svoj, referat sa naslovom 'Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU - primeri iz prakse'", saopšteno je iz tužilaštva, prenosi RTCG.

Na taj način je, tvrde, bez dozvole njenog bivšeg studenta Đorđija Drinčića učinila dostupnim javnosti 97,77 odsto njegovog specijalističkog rada pod nazivom "Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU".

Isti referat je kao autorski tekst Lakićević Đuranović objavljen i u publikaciji sa javnog skupa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво