Novosađani se Komunalnoj policiji najviše žale zbog buke

Komunalna policija je od početka godine imala 8.802 prijava građana i institucija.
Novosađani se Komunalnoj policiji najviše žale zbog buke
Foto: 021.rs

U ovoj službi za "Novosti" navode da dnevno dobiju između 30 i 40 prijava, a u dane vikenda broj se poveća na oko 60, posebno u noćnim satima u periodu od 23 do tri sata posle ponoći.

Najveći broj prijava je zbog buke.

"Od početka godine do sada, izdali smo ukupno 1.167 prekršajnih naloga. Ove naloge smo izdavali najčešće zbog prekoračenja radnog vremena lokala, zatim ostavljanja vozila na javnoj površini, korišćenja javne površine bez odobrenja ili suprotno odobrenju, kao i zbog buke u zgradi, odnosno narušavanja kućnog reda", navode u komunalnoj policiji.

Novčane kazne u fiksnom iznosu su 150.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice, 75.000 dinara za preduzetnike, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 8.000, 10.000 i 25.000 dinara za građane zavisno od prekršaja.

Novosađani se ovoj gradskoj službi pretežno obraćaju preko broja telefona 021/4872-544, a prijava ima i preko elektronske pošte i Otvorene kancelarije gradonačelnika.

"Novosti" pišu i da u Komunlanoj policiji kažu da svojim preventivnim delovanjem svakako utiču na povećanje nivoa komunalne svesti građana, ali ističu da to i dalje nije nivo evropskog standarda.

  • Zoran

    24.09.2019 15:30
    odgovor na pritužbu
    Kada se vikendom nakon mnogo pokušaja sredinom septembra na fiksni telefon dobije dežurni komunalni policajac, onda od njega dobijete odgovor da otprilike mogu da rade u kafićima šta hoće, mogu da vrište, urlaju i nikom ništa. Kada ga pitate da li restoran tokom dana može vikendom da se pretvori u klub za urlanje dobijete odgovor da može po odluci. Kada pogledate odluku na sajtu vidite da je radno vreme ugostiteljskih objekata produženo do 3.09. 2017 godine, a za ovu godinu nema ništa, dakle ne znate šta zapravo kaže odluka i do kada može da traje legalno urlanje.
  • Redovno ih zovem

    24.09.2019 15:18
    bezuspešno
    Pauk mi je došao jednom, komunalci ni jednom. Gde ste, osim kad se deli plata?
  • Vlada

    24.09.2019 10:01
    @Ooo

    E pa zbog vas maminih sinova koji bi da žive u Mite Ružića sad više ni nemaš taj izbor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.