Делегација Скупштине АПВ на заседању комитета Скупштине европских региона

НОВИ САД: Потпредседници Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница, Снежана Седлар и Александра Ђанковић учествују у словеначком граду Подчетртек на јесењем пленарном заседању комитета Скупштине европских региона (АЕР).
skupstina apv
Фото: Skupština APV

Како је саопштено из војвођанске скупштине, поред јесењег пленарног заседања у Словенији, делегација Скупштине АПВ учествовала је и на тематским радним састанцима о глобалним циљевима одрживог развоја УН, као и на конференцији ”Кохезија и контрастне реалности региона”.

Дамир Зобеница, који је и потпредседник Скупштине европских региона, известио је чланове АЕР-а о успешно одржаној Летњој академији коју је Скупштина АПВ у сарадњи са АЕР-ом организовала од 1. до 5. јула ове године.

Он је нагласио да је овогодишња академија окупила више од 100 младих учесника из читаве Европе који су имали прилику да учествују на предавањима и радионицама, разговарају о свом виђењу европске будућности и перспективе, да у склопу програма ОПЕНС-а учествују у креативним и забавним садржајима и на тај начин упознају Европску престоницу младих за 2019. годину, као и да посете Еџит фестивал и Сремске Карловце.

Снежана Седлар учествовала је у раду Комитета 1 АЕР-а, који се бави регионалним развојем и економијом.

Позвавши регионе чланице да присуствују Регионалном пословном форуму који Скупштина АПВ организује заједно са АЕР-ом у Новом Саду од 1. до 4. октобра ове године, она је изразила задовољство што се АП Војводина показала као поуздан партнер.

Према њеним речима, изузетно је важно то што се овај Форум одржати паралелно са одржавањем Међународног сајма ”Лорист” у Новом Саду, што учесницима пружа додатне могућности за остваривање контаката и стварање партнерства са бројним привредним субјектима који ће учествовати на овом Сајму.

У оквиру рада Комитета 2 АЕР, који се бави културом, образовањем и младима, Александра Ђанковић, која је и потпредседница овог комитета, разговарала је са учесницима о плановима рада у наредних годину дана.

Скупштина европских региона (АЕР) највећа је мреже европских региона која окупља више од 150 региона из 30 земаља, као и 15 међународних организација.

АП Војводина је активни члан АЕР-а од 2002. године и има изузетно запажену улогу у њеном раду, подсећа се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести