Imovina i prihodi pojedinih novosadskih i pokrajinskih funkcionera na proveri u Agenciji

Agencija za borbu protiv korupcije do kraja godine će proveravati najsvežije izveštaje o imovini i prihodima funkcionera, što se odnosi i na pojedine funkcionere u Vojvodini.
Imovina i prihodi pojedinih novosadskih i pokrajinskih funkcionera na proveri u Agenciji
Foto: Pixabay
Spisak imena funkcionera u godišnjem planu provere Agencije sadrži generalnog direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića, direktora Nacionalnog parka "Fruška gora" Radoslava Krunića, direktora "Voda Vojvodine" Slavka Vrndžića, kao i direktora Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljka Kovačevića.
 
Takođe, proveravaće se i imovina čelnih ljudi Zavoda za urbanizam Vojvodine, Direkcije za robne rezerve, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, Razvojne agencije Vojvodine, kao i nekoliko direktora gradskih javnih preduzeća. 
 
Reč je o direktoru "Tržnice" Dušanu Bajiću, direktoru "Puta" Dušanu Radojičiću, direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću, direktoru "Gradskog zelenila" Dušanu Egiću i direktorima "Vodovoda", "Toplane" i "Zoohigijene". Neki direktori koji su na spisku su u međuvremenu smenjeni ili podneli ostavke, a među njima su Nenad Benović (podneo ostavku u "Zoohigijeni") i Marta Takač (smenjena sa čela "Vojvodinašuma").
 
Agencija za borbu protiv korupcije kontrolisaće i izveštaje prethodnih rukovodilaca svih navedenih preduzeća i ustanova. 
 
Agencija, inače, javno ne objavljuje rezultate analiza ovih izveštaja, već ih je moguće dobiti na upit putem zahteva za pristup informacijama od javnog značaja. Na osnovu njih je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) napravio bazu imovine i prihoda funkcionera (OVDE).
 
Kako je 021 pisao pre skoro godinu dana, od 2010. pa sve do novembra 2018. godine, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je 175 postupaka protiv funkcionera iz Novog Sada jer nisu prijavljivali imovinu na vreme, nisu dostavljali tačne podatke o istoj ili su se našli u sukobu interesa. Šta je Agencija pronašla saznajte u našem tekstu OVDE.
 
Nedavno smo analizirali prihode novosadskih i vojvođanskih funkcionera i saznali da članovi gradskih veća, potpredsednici Pokrajinske vlade i predsednici Skupštine grada i pokrajinskog parlamenta u mandatu koji ističe nisu imali drastične promene u imovini, barem u onom što je javno evidentirano.
 
Koliko ko od naših funkcionera zarađuje čitajte u analizi OVDE.
  • maja

    27.09.2019 07:57
    @secam se
    I jos su zavrsili fakultete za godinu dana a doktorirali za dve.San im je mesto
    ambasadora i zeni da kupe RAVU.Po bifeima u Novom Sadu znaju se cene
    diploma na drzavnim fakultetima a na privatnim ide za turu pica.Pred novu
    godinu i skijanje padaju cene diploma.
  • bora

    27.09.2019 07:41
    ne palite se na guranje
    To su narucene kontrole da bi se pokazalo pred izbore kako su fini.Dobice kazne
    u visini zakupa tezgi na pijaci.Oduzice im se zaposljavanjem rodbine u JP.
  • Lovac

    27.09.2019 07:40
    Privredni kriminal
    Mislim da tu ima više posla kod pojedinaca za privredni kriminal, nego za agenciju za korupciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.