Kruševljane probudili neprijatni mirisi

Neprijatan miris koji podseća na hemijska isparenja uznemirio je noćas Kruševljane. Prema tvrdnjama građana ovaj miris u pojedinim delovima grada povremeno se oseća već sedam dana.

Nadležnim službama i gradskim inspekcijama od sinoć je stiglo više prijava građana, koji su se osim neprijatnosti žalili i na nadražujuća svojstva mirisa koji se osetio gotovo na celoj teritoriji grada.

 

Komunalna policija, pripadnici Vatrogasne jedinice i nadležna preduzeća, proverili su gasne instalacije i kanalizacionu mrežu. Utvrđeno je da se isparenje širi iz kruga "Bin komerca", nekadašnje Hemijske industrije "Župa". Posle vanrednog inspekcijskog nadzora Sektora za vanredne situacije utvrđeno je da isparenja ne mogu uzrokovati požar i eksploziju. Naloženo je uklanjanje probnog postrojenja za obradu gasova, koji će se potom montirati po mašinskom projektu.

"Sve je preduzeto da se taj miris više ne širi i da sve hemijske industrije koje rade u tom okrugu i tom delu grada, koje su i ranije radile, poštuju sve mere i sve zakone koji se tiču zaštite životne sredine i koji se tiču toga da se mirisi i otpadne vode, otpadni materijal i sve ono što se ispušta u životnu sredinu i koje šteti našim građanima, ne dešava", kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Isparenja nisu štetna po zdravlje, navodi se u saopštenju nadležnih u preduzeću "Bin Komerc". Svesni uznemirenosti koju izazivaju, zamolili su građane za strpljenje, do rešavanja emisije neprijatnih mirisa u najkraćem roku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво