Lična arhiva
Zdravlje na prvom mestu: Mihajlo Kukić sa roditeljima

Dugogodišnji štićenik našeg Humanitarnog mosta Mihajlo Kukić iz Prijedora proteklih dana stigao je u Beograd na redovnu zdravstvenu kontrolu, a njegov otac Milenko nije propustio priliku da navrati do redakcije “Vesti”. Iako Mihajlo (18) od rođenja vodi bitku za svoje zdravlje, energija i želja za napretkom ne napušta ni njega, ni njegove roditelje.

Ovaj momak je još kao beba imo dve transplantacije, kostne srži i jetre, i brojni problemi ostavili su traga i na njegovim očima. Na obe noge ima otežan protok limfe, ali se uz ogromnu borbu porodice trudi da živi koliko-toliko normalan život.

– Mihajlo je, bogu hvala, dobro. Došli smo na redovnu kontrolu, a to je prilika i da svratimo do vaše redakcije, koja je naša druga kuća. I u teškim i lepim trenucima prethodnih 10 godina čitaoci “Vesti” su bili uz nas i mi to nikada ne možemo da zaboravimo – rekao je Milenko.

Kako kaže, život njegove porodice nije lak, ali odustajanja nema.

– Troškovi su ogromni, a penzija mala, nedovoljna za život. Supruga brine o sinu, a ja, iako sam u penziji, radim i dalje, trudim se da obezbedim za sina sve što je neophodno. Nega kakvu on zahteva je skupa, ali ne žalimo se. Bitno da je on stabilan, da je dobro, to je najvažnije – kaže ovaj skromni čovek.

Dodaje da Mihajlo nije u stanju da ide redovno u školu, ali ga to ne sprečava da uči i vanredno polaže ispite.

– On obožava računare, pa već smišlja da bi u budućnosti mogao nešto vezano za informatiku i da radi. Mi ga apsolutno podržavamo u svemu – zaključuje Milenko Kukić.