Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
UBIO POLICAJCA, NOŽEM UBO OCA Marko Šabić negirao krivicu, u vreme napada bio URAČUNJIV

UBIO POLICAJCA, NOŽEM UBO OCA Marko Šabić negirao krivicu, u vreme napada bio URAČUNJIV

Marko Šabić (44) iz Gornje Ravske kod Prijedora u vreme napada na svog oca Veselka i policajca Slađenka Tubina bio je uračunjiv. To je utvrđeno veštačenjem optuženog, koje je nedavno dostavljeno Republičkom tužilaštvu, koje Šabića tereti za pokušaj ubistva oca, te ubistvo policajca Tubina, saznaje Glas Srpske.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
privodjenje-Marko-Sabic Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija
privodjenje-Marko-Sabic

Šabić je juče u banjalučkom Okružnom sudu rekao da nije kriv za dela za koja ga tereti Tužilaštvo. On se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen nakon potvrđivanja optužnice.

Nakon što se izjasnio o krivici, predmet protiv Šabića biće upućen sudskom veću, koje tek treba da zakaže početak glavnog pretresa.

Pročitajte još

Republičko tužilaštvo tereti Marka Šabića da je posle svađe sa suprugom 21. aprila napao oca Veselka. Navedeno je da je na oca nasrnuo kada je ovaj stao u odbranu snaje. Prišao mu je i nožem ga ubo više puta u leđa.

Porodica je odmah obavestila policiju, koja je brzo stigla, ali je Šabić patrolu sačekao s lovačkom puškom i čim je policajac Tubin ušao u kuću i rekao mu da baci oružje, on je na njega zapucao i pogodio ga u stomak.

Nasilnik je uhapšen, a policajac je odvezen u bolnicu i Prijedoru, gde je preminuo.

Meštani Gornje Ravske nakon zločina su ispričali da se optuženi i ranije sukobljavao sa policijom, te da je čak ulazio u policijsku stanicu i napadao policajce.