ANA STANIĆ PRED BEOGRADSKI KONCERT: Ovo je vrhunac moje karijere

M. Ćunković

08. 10. 2019. u 09:46

Ana Stanić, za "Novosti", o beogradskom koncertu sa simfonijskim orkestrom

АНА СТАНИЋ ПРЕД БЕОГРАДСКИ КОНЦЕРТ: Ово је врхунац моје каријере

Ana Stanić, Foto ATA Images

SA uzbuđenjem Ana Stanić iščekuje beogradski koncert 24. oktobra u Centru za kulturu "Vlada Divljan", a to se osetilo i na druženju u ponedeljak sa novinarima tim povodom, u hotelu "Kraun plaza". Takvo raspoloženje je sasvim očekivano, jer priprema nešto što dosad nije radila. Pop simfoniju "Za 20, 30 godina", kako ona sama naziva ovaj koncert, izvešće sa Umetničkim ansamblom "Stanislav Binički", pa će hitovi iz svih faza njene karijere zazvučati sasvim drugačije.

Plavokosa pevačica u ponedeljak je pred predstavnicima sedme sile i u prisustvu nekoliko obožavalaca, uz klavirsku pratnju Gorana Germana, izvela hit po kom je i nazvala ovaj događaj, kao i jednu od novih pesama, "Bolesni".

- Ekipa koja priprema koncert je ogromna - radosno je istakla Ana. - Nikad nisam imala priliku da radim, u muzičkom, ali i u organizacionom smislu, nešto ovako kompleksno. To veče će biti muzički grandiozno, a istovremeno intimno, ušuškano. Imaću blizak odnos sa publikom, i to je super.

Pop pevačica za "Novosti" nabraja:

- Tu su ceo simfonijski orkestar, hor, moj rok bend... Dragoceno je što će se desiti spoj pop-rok repertoara sa primesama klasike, a biće tu i di-džej. Na nekim Bi-Bi-Sijevim koncertima videla sam da dovode mlade di-džejeve i kombinuju ih sa simfonijskim orkestrom. Zaljubila sam se u takav pristup. Ovo je nešto što sam godinama želela da uradim.


PROČITAJTE I: Stanić Ana kao izvajana


Bacajući pogled unazad, Ana podseća:

- Najpre sam bila u densu, pa su to bile matrice, zatim sam imala rok bend, a onda sam, u nekom trenutku, otkrila čari akustičnih nastupa, pa džez postava... Ovo je neka kombinacija i moj vrhunac.

Centar za kulturu "Vlada Divljan" nije koncertno često korišćen prostor, ali je, kako Ana kaže, njoj baš po meri.

- Ovo sam planirala nekoliko godina, i imala sam u glavi pozorište - otkriva pevačica za naš list. - Ipak, htela sam da ispoštujem i onaj deo moje publike koja ima pop-rok afinitete. Obožavam to što sala nosi ime po Vladi Divljanu, a koja je posle renoviranja prelepa. Ima intimu i na lep način povezuje pozorišni pristup sa rok ambijentom.


SARADNjA Ana Stanić i Goran German,Foto ATA Images

Na koncertu će, kaže, biti gostiju, ali...

- Čuvaću to kao tajnu do samog kraja. Možda će to tek saznati ljudi u dvorani, na licu mesta.

Obožavaoci su preko "Fejsbuka" dobili priliku da predlože neku njima posebno dragu, a zapostavljenu pesmu koja bi ušla u repertoar, međutim, Ani nisu nimalo olakšali posao, naprotiv.

- Pomenuli su 30 različitih pesama - smeje se Stanićeva. - Hvala im, naravno, na predlozima. Bila sam fascinirana kojih su se sve numera setili. Blizu sam odluke koja će to pesma da bude - ona koju su najčešće navodili.


VOLIM DRUŽENjE SA PUBLIKOM

SUSRELA se Ana, osim sa novinarima, i sa nekoliko obožavalaca kojima je kupljena karta za koncert predstavljala "ulaznicu" za druženje u foajeu hotela. Nešto slično im je priredila i nedavno, kada je promovisala maksi singl "Izgubljeno proleće".

- Mislim da je to slatko. Odlazim na koncerte u inostranstvo i volim i sama da imam tu kartu za "mit end grit" - otkriva za "Novosti" Stanićeva.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije