Burkina Faso, napad
printskrin

Prema prvim izveštajima, grupa neidentifikovanih naoružanih ljudi otvorila je vatru u džamiji u selu Salmosi u severnoj provinciji Udalan.

Grčka crkva priznala Ukrajinsku pravoslavnu crkvu! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Agencije/V.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 18:08 U toku je veliki raskol u pravoslavnom svetu. Ukrajinska pravoslavna crkva - Kijevska patrijaršija, Foto: Printscreen/Youtube * Zahtev Vaseljenske patrijaršije za prihvatanje autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve, prihvaćen je na sastanku Jerarhije Pravoslavne crkve Grčke * U subotu je na vanrednom sastanuku Jerarhija koju čini 80 vladika, priznala je novu autokefalnu crkvu * Sedam mitropolita je zatražilo odlaganje te odluke Poglavar Grčke pravoslavne crkve, arhiepiskop Jeronimos, od sada će u molitvama pominjati i poglavara Ukrajinske crkve.

Teroristički napadi intenzivirani su u poslednje vreme u Burkini Faso zbog čega je ovo područje napustilo skoro pola miliona ljudi.

Više od 500 osoba ubijeno je u terorističkim napadima u protekle četiri godine. Od ukupno 13 pokrajina u sedam je na snazi vanredno stanje.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ