Severna Koreja, jedno od poslednjih uporišta totalitarnog komunizma, zemlja je nemilosrdne diktature Kim Džong Una. Ljudi ovde žive u pervertiranom sistemu gde sloboda individue ne postoji ni u naznakama. Zamislite samo situaciju u kojoj državni sistem propisuje koje su to dozvoljene frizure kod muškaraca i žena. Titova Jugoslavija je bila sinonim liberalizma za njih.

Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un izgradio je kult ličnosti kakav je imao i Tito. Ali za razliku od nekadašnjeg mašin bravara iz Zagorja, Kim (not Kardašijan) nije toliko vičan stilu i ekstravaganciji. Njegova nedavna foto sesija klasične političke propagande to i dokazuje: on je fotografisan na konju na svetoj Pektu planini, a fotografije su distribuirane posredstvom državnih medija.

Državna agencija KCNA, koja je i objavila snimke, prenela je Kimov sentiment: "Jašući konja na vrhovima planine Pektu, prisećao se dubokih emocija na putu naporne borbe koji je prešao zarad izgradnje najmoćnije zemlje na svetu, sa verom i voljom čvrstom poput Pektu planine."

Pre donošenja važnih odluka Kim navodno često odlazi na Pektu, a ovog puta je obišao obližnja gradilišta i govorio o borbi protiv sankcija nametnutih zbog nuklearnog programa. Prilikom jahanja je izgledao poput ushićenog buckastog deteta. Ko bi rekao da se iza tako smešne face krije psihopata...

Sportski pozdrav od Kim Džong Una Sportski pozdrav od Kim Džong Una Foto: Noizz.rs

*

Vesela diktatorska beba Kim Džong Un Vesela diktatorska beba Kim Džong Un Foto: Noizz.rs

*

Kao Mitrandir Gandalf na Shadowfaxu, L-O-L Kao Mitrandir Gandalf na Shadowfaxu, L-O-L Foto: Noizz.rs

I kako reagovati na tako nešto iz udobne fotelje udaljene osam hiljada kilometara nego smehom? Internet je naravno odmah eksplodirao rezultirajući mimama fotošopiranog Putina na konju. Samo je pitanje vremena kada će nekom kod nas pasti na pamet Vučić. Can't wait for dat.

*

*

*

*

  • Izvor:
  • Noizz.rs