Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Trivić: Deci treba obezbediti najbolje obrazovanje

Trivić: Deci treba obezbediti najbolje obrazovanje

Deci u Republici Srpskoj treba obezbediti najbolje obrazovanje da bi stečeno znanje mogli kasnije da primene u praksi, rekla je ministarka prosvete i kulture RS Natalija Trivić prilikom današnje posete osnovnim školama u Istočnoj Ilidži.

Foto: Vlada RS / RAS Srbija

Veoma je važno, smatra, obezbediti adekvatne uslove u školama da bi deca imala stimulativno okruženje za kvalitetan rad.

Upravo je poseta Osnovnoj školi „Jovan Dučić” u Kasindolu i Osnovnoj školi „Aleksa Šantić” u Vojkovićima bila prilika da se i lično uveri u kakvim uslovima rade učenici i nastavnici ovih škola, te da sa rukovodstvima škola razmotri mogućnosti za unapređenje rada u narednom periodu.

– Od izuzetne važnosti je i edukacija učitelja i nastavnika jer oni imaju ključnu ulogu u vaspitanju i obrazovanju dece – istakla je ministarka.

Ona je upoznala rukovodstvo ovih škola sa aktivnostima koje Ministarstvo prosvete i kulture preduzima s ciljem unapređenje predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja kroz reformske procese i pozvala ih da budu partneri u ovom važnom poslu, piše Srpskainfo.

– Zajedno treba da radimo na stvaranju savremenog modela škole prilagođenog veštinama i kompetencijama učenika 21. veka – rekla je Trivićeva.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Dučić” Milica Vuković istakla je da učenici ove škole ostvaruju zapažene rezultate na različitim takmičenjima, te da bi dodatno opremanje jedne od najstarijih škola u Srpskoj doprinelo još uspešnijem radu.