Најновије

АМЕРИКАНЦИ УБЕДИЛИ ЕРДОГАНА: Турска прекида офанзиву у Сирији! Ево какав је договор постигнут!

Турска ће прекинути војну операцију у Сирији да би дозволила курдским Одредима народне самоодбране да изађу у безбедну зону у року од 120 сати, рекао је потпредседник САД Мајк Пенс након преговора у Анкари.

Турска се обавезала да не напада град Кобани (Фото: Јутјуб)

Потпредседник САД је додао да је Турска пристала да не води борбена дејства у сиријском граду Кобанију, над којим је раније преузела контролу сиријска армија.

Према његовим речима, Турска ће окончати војну операцију на северу Сирије након повлачења курдских формација, уз подршку америчких снага.

"Американци већ раде с курдским одредима у зони безбедности на граници с Турском, помажући им у повлачењу", рекао је Пенс.

"Демаркациона линија, иза које ће се повући курдске формације, налазиће се на око 30 километара јужно од границе Сирије и Турске", навео је Пенс, додајући да САД неће водити војна дејства на северо-истоку Сирије и да ће се ограничити на дипломатију.

Амерички потпредседник је, такође, рекао да су се представници Турске и САД договорили да ускладе рад центара у којима се налазе затворени терористи "Исламске државе". 

Пенс је истакао да САД неће уводити додатне санкције Турској и додао да је председник САД Доналд Трамп спреман да опозове економске санкције уведене против Анкаре, уколико Турска буде обуставила ватру у Сирији. 

Амерички председник Доналд Трамп је након преговора Пенса у Турској навео да су "вести одличне" и да ће "милиони живота бити спасени".

Прочитајте ОВДЕ шта је Башар ал-Асад поручио Турцима.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА