Вучић: Награбусио је Алтмајер, гњавићу га око Фолксвагенове фабрике

ВРАЊСКА БАЊА: Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће искористити сутрашњи састанак са министром привреде Немачке Петером Алтмајером да поново покуша да доведе Фолксваген у Србију.
1
Фото: Tanjug

Вучић је нагласио да не може ништа да обећа, јер Србија није чланица ЕУ, као Бугарска или Румунија, које су такође раније биле у игри, нити има тако велико тржиште као Турска, која је, иначе, била први избор, али су догађаји у Сирији довели у питање ту инвестицију.

„Обећао сам од почетка да ћемо се борити. Ове друге земље не могу да понуде субвенције, које ми можемо", рекао је Вучић, али и навео да има и техничких проблема, мада немају везе са нама.

„Даћемо све од себе да доведемо ВЊ. Али, не бих да будим лажну наду. Борићемо се свим срцем, енергијом и снагом", рекао је председник и нашалио се:

„Спремамо се за ту посету као да Црвеној Звезди или Партизану у посету долази Бајерн...Награбусио је Алтмајер колико ћу да га гњавим око ВЊ", истакао је Вучић током попсете Врњачкој Бањи.

Он је, истовремено, најавио је да ће Панчево добити још једну фабрику, чиме је, каже, тај део Србије у потпуности "решен", те указао да меморандум са компанијом која прави делове за авионе представља добру вест за Србију.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести