Hild ipak prihvatio Sakramentovih 94.000.000 dolara, šta to znači za Bogdana?

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 19:10

Preokret u slučaju bivšeg studenta Oklahome

Sakramento ne mora da brine, požara nema i neće ga ni biti!

Prvi čovek Kingsa Vlade Divac i njegovi najbliži saradnici ugasili su požar i uspeli da nagovore Badija Hilda da prihvati ponuđene uslove i pristane na produžetak saradnje koji će mu u četvorogodišnjem periodu doneti 94.000.000 dolara!

Izabrane vesti

Ovu vest donosi prvo pero NBA košarke Adrijan Vojnarovski, uz tvrdnju da će Hild po odredbama novog ugovora imati mogućnost da kroz bonuse zaradi ukupno oko 106.000.000 dolara. To je približno suma koju je Hild tražio od Sakramenta pre nego što je zapretio odlaskom iz glavnog grada Kalifornije. Podsetimo, Hild je imao mogućnost da od Kingsa dobije maksimalni ugovor vredan 130.700.000 evra, dok je on hteo da pristane na 110.000.000 dolara.

Sakramento je dogovor postigao bukvalno u poslednji čas, pošto je imao rok do danas da se “nađe“ s Hildom oko produžetka saradnje kako bi izbegli scenario u kojem bi bivši student univerziteta Oklahoma postao ograničeni slobodni agent. To bi značilo da klubovi imaju mogućnost da mu ponude ugovor po svojim uslovima, ali i da Kingsi mogu svaku da izjednače.

S obzirom da je Hild ipak prihvatio, kako je pre nekoliko dana izjavio, “uvredljivu ponudu“, odnosno sumu drastično manju od maksimalne, situacija bi mogla pozitivno da se razvije i za Bogdana Bogdanovića.

Najbolji srpski igrač na Mundobasketu u Kini mogao bi da postane slobodan igrač narednog juna, a u Kingsima ima opciju da dobije maksimalno 51.400.000 dolara. Što je, prema nekim informacijama iz SAD, suma koju Bogdanović smatra niskom. U međuvremenu je Bogdan izjavio da mu novac nije najbitniji i da želi da ostane u Sakramentu, ali da ne želi da žuri s konačnom odlukom.

S novim raspletom Sakramento će imati mogućnost da izjednači sve ponude koje bi od drugih klubova stigle za Bogdanovića, inače znatno više od maksimuma koji klub po pravilniku može da mu dodeli. Ta suma se, po računici kolega s one strane bare, kreće između 70.000.000 i 90.000.000 dolara.

Sada ostaje da se vidi kako će Bogdanović odigrati sezonu koju svi košarkaški sladokusci nestrpljivo čekaju i da li će srpski šuter naći zajednički jezik s Divcem i ostatkom uprave.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara