Ko se boji Totenhema još... 1Foto: STARSPORT

Utisak je da Crvena zvezda još od dolaska Vladana Milojevića na mesto trenera nije sa ovoliko optimizma otišla na neki evropski duel kao na večerašnji meč protiv Totenhema u trećem kolu Grupe B Lige šampiona (21.00, RTS).

Slabe igre „Spursa“ od početka sezone osokolile su fudbalere Zvezde koji su odlučni da u Londonu ne idu na to da prime što manje golova, već žele da pokušaju da izbore remi ili pobede. Totenhem u meč protiv Zvezde ulazi posle remija u Premijer ligi sa poslednjeplasiranim Votfordom (1:1), ali i posle poraza od Bajerna (2:7) na svom stadionu.

– Igraćemo srcem i uradićemo sve na terenu. Ako pobedimo imamo veliku šansu za prolaz, nikad se ne zna. Da li je remi dobar? Sve pozitivno je dobro, sa pravim mentalitetom možemo do povoljnog ishoda. Znamo šta nosi ovaj meč – rekao je Zvezdin vezista Hoze Kanjas.

Španac je upozorio na to da je slaba forma engleskog kluba samo trenutna, te da je zato ovo jedinstvena šansa koja ne sme da se propusti.

– Jasno je da Totenhem igra u najjačoj ligi sveta, sve je brže i jače nego u drugim ligama. Idemo da se borimo, trčimo i nadigravamo, videćemo tamo šta će biti. Imamo ambicije i znamo naše mogućnosti. Ne mogu da se izdvojim jednog ili dvojicu jer su svi kvalitetni, sa dobrim menadžerom Poketinom. Totenhem je jedan od najboljih timova na svetu, prošle sezone izgubio je finale Lige šampiona i moramo da budemo oprezni. Moramo da budemo koncentrisani i kompaktni u sredini. U suprotnom biće opasno gubiti lopte u tom delu. Bitno je da igramo kao jedan – dodao je Kanjas.

Strelac izjednačujućeg gola protiv Olimpijakosa u prošlom kolu Lige šampiona Miloš Vulić naglasio je da Zvezda može da iskoristi nedostatke u odbrani londonskog kluba.

– Svesni smo da nas čeka jako teška utakmica, iako je Totenhem u padu forme i rezultatskoj krizi. To nas neće zavarati jer su preozbiljna ekipa, koja je promenila samo dva igrača u odnosu na prošlu sezonu kada je bila u finalu Lige šampiona. Ipak, maksimalno smo spremni da im odgovorimo našim stilom igre. Nisam gledao meč protiv Votforda, ali smo analizirali Totenhem i uvideli njihove mane. Ako moram da ih izdvojim to je možda kada izađu visoko, veliki je prostor iza odbrane. Pokušaćemo to da iskoristimo – rekao je Vulić.

Trener Milojević u Londonu neće moći da računa na ponovo povređenog Ričmonda Boaćija, pa se očekuje da će Milan Pavkov biti u startnoj postavi. Menadžer Totenhema Maurisio Poketinjo neće zbog povrede ruke u tim uvrstiti levog beka Rajana Sesenjona koji je letos došao u klub iz Fulama.

Britanski mediji podeljeni su u nagađanjima da li bi u slučaju neuspeha meč protiv Zvezde večeras mogao da bude poslednji Poketinju na klupi Totenhema. Dok jedni podsećaju da je vlasnik „Spursa“ Danijel Levi već ubedio Poketinja posle poraza od Bajerna da ostane na klupi, te da sigurno ima bezgranično poverenje uprave, drugi smatraju da argentinski trener samo čeka novu priliku da se konačno oprosti od londonske ekipe. Da tamo gde ima „dima“ ima i „vatre“ potvrđuju i reči defanzivca Totenhema Tobija Aldervirlda uoči meča.

– Igrači Totenhema sada više ne igraju samo za sebe, klub i rezultate. Oni sada igraju i za svog menadžera. Pogledali smo se svi u oči posle serije loših rezultata i rekli jedni drugima da ovako više ne može – rekao je belgijski fudbaler.

Kokeza više nije neprijatelj

U avionu Crvene zvezde za London našlo se i mesto za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu. Ova vest ne bi bila neobična da nije u pitanju čovek za koga je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pre godinu i po dana tvrdio da je „neprijatelj“ crveno-belih, kao i da je „umislio da je FSS njegov ratni plen“.

Grupa A

Klub Briž – PSŽ 21.00

Galatasaraj – Real Madrid 21.00

Tabela: PSŽ 6, Klub Briž 2, Galatasaraj 1, Real M. 1.

Grupa B

Olimpijakos – Bajern 21.00

Totenhem – Crvena zvezda 21.00

Tabela: Bajern 6, C. zvezda 3, Olimpijakos 1, Totenhem 1.

Grupa C

Šahjtor – Dinamo Zagreb 18.55

Mančester siti – Atalanta 21.00

Tabela: Mančester S. 6, Šahtjor 3, Dinamo Z. 3, Atalanta 0.

Grupa D

Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen 18.55

Juventus – Lokomotiva Moskva 21.00

Tabela: Atletiko M. 4, Juventus 4, Lokomotiva M. 3, Bajer L. 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari