Ердоган: Нама не треба туђа територија — ми чистимо земљу од терориста

© REUTERS / HUSEYIN ALDEMIRТурски председник Реџеп Тајип Ердоган
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је након састанка са руским лидером Владимиром Путином да Анкара нема намеру да заузима туђу територију, већ да је циљ турске војне операције да се Сирија очисти од терориста.

Турски предсеник је истакао да је очување сиријског територијалног интегритета и суверенитета нешто ка чему Анкара тежи, као и да се све своје војне активности по питању ликвидације терориста веома детаљно планирају.

Међутим, како је упозорио Ердоган, ни Турска, а ни Русија, неће дозволити да дође до пораста сепаратистичког духа на северу Сирије.

Он је указао на то да све курдске јединице до среде морају комплетно да напусте зону која се простире у пречнику од 30 километара од границе са Турском.

„Са Путином сам разговарао о свим дешавањима у вези са операцијом ’Извор мира‘. Поштованом председнику Путину сам детаљно објаснио шта је наш главни задатак — то је ликвидација терористичке групације ДАЕШ-а и Радничке партије Курдистана, коју Турска сматра терористичком, али и осигурање безбедног повратка сиријских избеглица“, закључио је Ердоган.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала