EPA/Mihail Klimentyev
Bašar al Asad i Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

“Predsednik Rusije Vladimir Putin je posle razgovora sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom pozvao telefonom sirijskog lidera Bašara al Asada i saopštio mu rezultate pregovora”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, Putin je preneo Asadu da je Turska saglasna sa stavom Rusije da je glavni cilj uspostavljanje i očuvanje teritorijalne celovitosti Sirije.

Peskov je naveo da je Asad tom prilikom rekao da podržava dogovor Putina i Erdogana i da je izrazio spremnost na to da sirijska vojska, zajedno sa ruskom vojnom policijom, patrolira sirijsko-turskom granicom.

Asad je takođe rekao i da je protiv bilo kakvog zauzimanja teritorije Sirije, te da su za situaciju na severoistoku zemlje odgovorni oni koji imaju separatističke ciljeve.

Peskov je rekao i da je Asad izjavio da je neophodno da se sve izbeglice vrate u Siriju, kao i da će Damask nastaviti da se bori protiv terorizma i okupacije na celoj teritoriji svim zakonskim sredstvima.

1 COMMENT

  1. Sasvim normalno, racun trebaju dobiti oni koji su – uz pomoc zapada – organizovali rat i pokusavali da obore legitimnu vlast.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here