Ana Stanić je sinoć održala koncert za pamćenje sa simfonijskim orkestrom Stanislav Binički u Centru za kulturu Vlada Divljan. Posebno je naglasila da je ovaj prostor izabrala zato što nosi ime našeg rok velikana, a i zato što je nekako ušuškan, intiman prostor, gde će moći da ima blizak kontakt sa publikom. 

Koncert nazvan po velikom hitu „Za 20,30 nekih godina” Ana je otpočela pesmom „Neka gori sve” posle koje su se nizali mnogobrojni, vanvremesnki hitovi koji su za ovu priliku izvedeni u novim simfonijskim aranžmanima. Ana je scenu pored svog benda i simfonijskog orkestra na čelu sa dirigentom Nebojšom Cvijanovićem,  delila i sa DJ Metom, koji je posebno obogatio pesme, a umesto klasičnih pratećih  vokala tu je bio hor „Glasne žice” kao i dečiji hor Čarolija….Podršku je i imala i od svojih dragih kolega. Sa Sky Wikluhom je pevala čuveni hit „Više nisi moj”.  Ivana Peters  i Đordje David su je bodrili iz publike,  a na predstavljanju pesme “Molila sam anđele”, obratila se Ivani emotivno i rasplakala je, a i sama se skoro rasplakala. Taj trenutak  je dirnuo sve prisutne.

Po mnogima najlepši deo večeri je bilo Anino izvođenje čuvenog hita Edit Piaff  “La vie en rose”, kada je pokazala svu raskošnost svog pevačkog umeća. Posebnu draž je imalo i Anino izvođenje pesme  “I to je ljubav” za koju je rekla da je posle jedne svađe napisala svom suprugu dok su se još zabavljali. Na trenutke je bila duhovita čineći atmosferu intimnom i opuštenom, baš kao što je i želela. Na spektakularnom kraju za naslovnu pesmu koncerta su se pojavili dobošari predvođeni čuvenim Dragoljubom Đuričićem.

Ana Stanić i Sky Wikluh

– Presrećna sam što sam konačno sebi ispunila želju da organizujem ovako kompleksan koncert, da spojim pop, rok, simfonijski orkestar , DJa i hor. Sad tek shvatam koliko je ovo bio ogroman posao i koliko je bilo smelo uključiti u nastup  čak 73 različita muzičara. Imala sam tremu kako će se sve složiti i kako će taj ogromni organizam da funkcioniše, ali čim sam izašla na binu , videla publiku i počela da pevam, emocije su me obuzele i uživala sam u svakom trenutku koncerta, dobijajući toliko ljubavi od prisutnih i toliko divne muzike od muzičara sa bine. Ovo je bila nezaboravna noć i obećavam da ću ovaj koncert uskoro ponoviti jer mnogobrojna publika nije uspela da nabavi karte izjavila je vidno uzbuđena Ana Stanić.

 

1 COMMENT

  1. Ne postoji takva stvar, kao što je pop simfonija, ili je simfonija ili nije!A to, što ju je pratio simfonijski orkestar ne menja stvar!Ona je samo pevavla pop pesme uz njegovu pratnju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here