DA SE ZNA KO JE PRVAK EVROPE: Liverpul IZ DVOJKE U KECA savladao Totenhem u reprizi finala Lige šampiona! Mančester junajted promašio dva penala, ali pobedio! Milivojević šokirao Arsenal (VIDEO)
Foto: EPA/PETER POWELL

PREMIJER LIGA

DA SE ZNA KO JE PRVAK EVROPE: Liverpul IZ DVOJKE U KECA savladao Totenhem u reprizi finala Lige šampiona! Mančester junajted promašio dva penala, ali pobedio! Milivojević šokirao Arsenal (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su Totenhem na "Enfildu" posle preokreta 2:1 (0:1) u derbiju desetog kola Premijer lige.

Tim Jirgena Klopa ponovo je bio bolji od "pevaca", kao i u prethodnom susretu, 1. juna u Madridu, u finalu Lige šampiona, kada je bilo 2:0.

"Pevci" su u meč ušli na krilima ubedljive pobede protiv Crvene zvezde i poveli već u prvom minutu kada je Son šutirao, Lovren je njegov udarac sproveo u prečku, a Kejn odbijenu loptu poslao u mrežu.

Napadi crveni urodili su plodom u drugom poluvremenu kada je Henderson u 52. minutu izjednačio, a Salah iz penala u 75. doneo trijumf Liverpulu.

Klopova ekipa je lider Premijer lige sa 28 bodova, šest više od drugoplasiranog Mančester sitija, dok je Totenhem u grupi timova na desetom mestu sa po 12 bodova.

U isto vreme odigrana su još dve utakmice desetog kola.

Mančester junajted je, posle trijumfa nad Partizanom u Beogradu, kao gost ubedljivo pobedio Norič 3:1, a pritom promašio još dva penala!

Mektomini u 21, Rašford u 30. i Marsijal u 73. minutu bili su strelci za "crvene đavole", a Rašford (28. minut) i Marsijal (43. minut) nisu bili precizni sa bele tačke. Čast "kanarinaca" spasao je Ernandez u 89. minutu.

Mančester junajted je skočio na sedmo mesto sa 13 bodova, dok je Norič pretposlednji sa sedam.

Uzbudljivo je bilo i u londonskom derbiju u kome su Arsenal i Kristal Palas igrali nerešeno 2:2.

"Tobdžije" su posle devet minuta vodile 2:0 golovima Sokratisa i Luiza, Milivojević je iz penala u 32. prepolovio zaostatak gostiju, a bod im je doneo Ajev u 52.

U finišu je domaćin postigao još jedan gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Arsenal i Kristal Palas su na petom i šestom mestu sa 16 i 15 bodova.

Ranije danas fudbaleri Njukasla i Vulverhemptona odigrali su nerešeno 1:1. Džamal Lasels je u 37. minutu doneo prednost Njukaslu, ali je Vulverhempton golom Džonija u 73. minutu stigao do izjednačenja i boda. Vulvsi su trenutno na 11. mestu na tabeli sa 12 bodova, dok je Njukasl 17. sa tri boda manje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track