Predsednica Hrvatske uvredila Riječane: Rijeka bila rezervni klub Partizana i Zvezde

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je fudbalski klub Rijeka, tokom 80-ih godina, bio rezervni klub Partizana i Crvene zvezde.
Grabar Kitarović se, posle premijere filma "Ivanova igra" u kome je tema život i karijera legendarnog fudbalera Hajduka i reprezentivca Jugoslavije Ivana Gudelja, dotakla tema o fudbalu.
 
"Kao Riječanka odlazila sam na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal za nas koji smo voleli Hrvatsku je bio mnogo više od sporta. Značio je narodno zajedništvo, povezivao je sve od juga do severa", rekla je Grabar Kitarović, a prenosi Indeks.
 
Ona je istakla da je podjednako navijala za dva najveća hrvatska kluba, Hajduk iz Splita i zagrebački Dinamo.
 
"Volela bih kad bi zajedništvo juga i severa ponovno proradilo", navela je predsednika Hrvatske.
 
Izjava da je Rijeka "rezervni klub" Zvezdi i Partizanu naišla je na oštru reakciju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.
 
"Nakon što je iz "Gvozdene zavese" sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, Kolinda je izvređala Rijeku kao rezervni srpski klub. Gde je kraj?", napisao je Obersnel na svom Tviter profilu.
  • drr

    28.10.2019 12:42
    mrziteljka bez granica
    Rijeka je bila respektabilan klub koji je dobro igrao u izuzetno jakoj ligi. U tako kvalitetnoj domaćoj ligi ni jedan klub sa prostora bivše SFRJ više nikada neće igrati. Naši najbolji igrači iz tog vremena su svi igrali za naše klubove, a ne po inostranstvu. A što se tiče jedinstva, kada otvorite pandorinu kutiju podela kao što ste to učinili pre 30 godina, onda tome nema kraja nikada. Kada nestane Srba ili Hrvata za mržnju, onda će se mrzeti sever ili jug, drugi grad ili kvart, a na kraju kada ponestane neprijatelja, samog sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet