Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dotakla se u jednoj svojoj izjavi i fudbalskih tema, što je odmah izazvalo burne reakcije.

„Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od nogometa“, rekla je Grabar-Kitarović, a ubrzo je usledila reakcije gradonačelnika Rijeke.

„Nakon što je iz „Gvozdene zavese“ sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, Kolinda je izvređala Rijeku kao rezervni srpski klub. Koliki je taj rezervoar gluposti? Gde je kraj“, napisao je Vojko Obersnel na Tviteru.

Jedan od najpopularnijih sportskih novinara iz Rijeke Orlando Riveti, u intervjuu za Večernji.hr govorio je o izjavi hrvatske predsednice.

„Pogrešila je i veliki broj Rijekinih poklonika našao se uvređenim njenom izjavom. Evo, Rijeka je svoj prvi Kup Jugoslavije osvojila 1978. godine, kada je predsednica bila 10-godišnjakinja, a nosioci tog uspeha bili su uglavnom igrači ponikli u Rijeci, odnosno domaći – Ravnić, Makin, Hrstić, Juričić, Radin, Ružić, Desnica… Od igrača sa strane tu su bili Kustudić, koji je došao iz Vojvodine, Milan Radović iz Radničkog iz Pirota, te Radojko Avramović iz čačanskog Borca“, priseća se Riveti.

A onda objašnjava i kakva bi veza mogla da se povuče između Rijeke i Crvene zvezde.

„Možda je Predsednica povezala ta dva kluba dolaskom u Rijeku dugogodišnjega Zvezdinoga direktora Slobodana Ćosića za savetnika u Rijeku. Zvali smo ga ‘bata Ćole’, a doveo ga je u Rijeku tadašnji generalni sekretar kluba Josip Bepo Španjol. No, ‘bata Ćole’ nije dovodio igrače Zvezde u Rijeku. Kad me već pitate, najpoznatiji zvezdaš u Rijeci bio je Vladimir Beara, trener Rijeke 1967. godine“, objasnio je Riveti.

Komentar(1)

  1. NE POSTOJI DNO DNA
    28. oktobra 2019. 15:39

    re: Pa koliki je taj rezervar gluposti? Gdje je kraj? ČOKOLINDA vs. KATAKLIZMA: Nažalost, ne postoji dno dna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.