utorak, 23. aprila 2024.

Topli radijatori

Objavljeno: 29. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Radijatori u stanovima i poslovnim prostorima na daljinskom sistemu grejanja od juče popodne su topli. Zvanična grejna sezona nije startovala 15. oktobra zbog visokih spoljnih temperatura, a od juče grejanje je uključeno svim potrošačima koje greje gradska toplana. Pve sezone na daljinskom sistemu grejanja je priključeno dodatnih 10.000 kvadrata, a cena grejanja se neće menjati.

Gradska toplana je za novu grejnu sezonu bila spremna još 1. oktobra, a grejanje je u ovoj sezoni, praktično, pušteno pre roka, i to u nedelju 6. oktobra, kada je u popodnevnim satima počelo grejanje zbog niskih spoljnih temperatura, i radijatori su bili topli sve do srede, 9. oktobra, u prepodnevnim satima. Nakon toga, grejanje je bilo isključeno do juče popodne, zbog temperatura koje su bile preko 20 stepeni.

Pred početak zvanične grejne sezone je obezbeđeno oko 400 tona mazuta zaliha, dok će se radijatori grejati na gas, koji se, zbog toga što gradska toplana nema prostor za skladištenje, naručuje „danas za sutra“.

Gradska toplana trenutno greje 388.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Na daljinski sistem grejanja u ovoj sezoni biće priključeni novi potrošači, među kojima je i Policijska uprava Valjevo, tako da bi gradska toplana trebalo da greje dodatnih 10.000 kvadrata.

Što se tiče duga za grejanje on trenutno iznosi oko 12 miliona dinara, dok će cena grejanja ostati nepromenjena.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *