Donacija Japana Domu zdravlja Užice 1Uručenje donacije/ Foto: Danas

Ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama je uručio danas predstavnicima Doma zdravlja Užice medicinsku opremu, čija je vrednost skoro 75.000 evra.

Donaciju je omogućila Ambasada Japana u Beogradu, kroz svoj Program za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), a čine je kompletno opremljeno sanitetsko vozilo i 20 terenskih medicinskih torbi za službu hitne pomoći, ultrazvučni aparat za ginekologiju, rendgen aparat za snimanje zuba i tehnički motor za stomatologiju.

– Gradska vlast i Dom zdravlja su uspešno implementirali projekat, čiji cilj je da se unaprede medicinske usluge u lokalnim zajednicama. Nadam se da će oprema omogućiti precizniju dijagnostiku i uspešnije lečenje pacijenata“, rekao je ambasador Marujama i dodao da će njegova zemlja nastaviti da pruža pomoć lokalnim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Na donaciji su se zahvalili dr Danijela Marinković, direktorka Dima zdravlja, dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice, gradonačelnik Tihomir Petković, podsetivši na to da je Japan i ranijih godina donirao značajnu i vrednu opremu Užicu i zdravstvenim ustanovama u Zlatiborskom okrugu, a Aleksandar Ranković, savetnik u Ministarstvu zdravlja, istakao je da je ta zemlja najveći bilateralni donator zdravstvenog sistema Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari