Poverenik naprednjak kupio hotel „Srbija“

D.A.

30. 10. 2019. u 11:33

Hotel „Srbija“ u Niškoj Banji koji je zbog svoje specifične arhitekture ali i oronulosti prozvan niškim „Koloseumom“ konačno je dobio vlasnika koji planira da ga obnovi

Повереник напредњак купио хотел „Србија“

Hotel "Srbija" - Foto: D. Alihodžić

NIŠ – Hotel „Srbija“ u Niškoj Banji koji je zbog svoje specifične arhitekture ali i oronulosti prozvan niškim „Koloseumom“ konačno je dobio vlasnika koji planira da ga obnovi. Vest da je Zvezdan Milovanović, poverenik SNS u Nišu kupio hotel objavio je u utorak veče na lokalnoj televiziji predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović.


Milovanović je potvrdio za „Novosti“ ovu vest ali je precizirao da je on samo jedan od vlasnika „kompanije koja je kupila hotel“. Reč je o kompaniji „Tvinel“ koja je osnovana 1993.godine i prema Milovanovićevim rečima jedna od najstarijih u sistemu„Kopernikus“.


„Kompanija je kupila hotel ne od države već od drugih privatnih vlasnika i otkupila sva hipotrkarna potraživanja na tom objektu. To je prvi korak da se nakon više od 10 godina nekada najlepšem objekatu u strogom centru Banje vrati stari sjaj, kazao je Milovanović koji je već tri godine poverenik Gradskog odbora SNS u Nišu.



On nije hteo da precizira koliko su niškom preduzeću „Delta Matik Promenade“ platili hotel jer je „veći deo je plaćen za otkup hipotekarnih potrazivanja nad objektom tako da su pregovori delom i poslovna tajna“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

miša

30.10.2019. 11:56

Ima li neka vest da je đilas kupio neki propali pogon ili objekat, obnovio ga i zaposlio 50-100 radnika

буки

30.10.2019. 12:21

Има ли неко идеју, шта ли је у опису посла занимања које се зове "повереник Градског одбора СНС"? А што се тиче цене хотела, будите сигурни да су га добили џабе, уз неки рок да га приведу намени и вероватно повољан кредит од државне банке за ту сврху. Ако кредит не врате, вратиће га народ отписом дугова банке, када је буду продавали.